Mii de oameni, protest în centrul Timișoarei: „Olimpicii emigrează, analfabeții guvernează” UPDATE...

Mii de oameni, protest în centrul Timișoarei: „Olimpicii emigrează, analfabeții guvernează” UPDATE Aproape 5.000 de persoane, în marș pe străzile orașului FOTO

0
DISTRIBUIȚI

 

Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat, în această seara, în centrul Timișoarei, pentru a protesta față de Guvernul PSD, alături de românii din diaspora care participă la mitingul din București.

Manifestanții țin în mâini steaguri tricolore și ale Uniunii Europene, precum și tricouri pe care au scris mesajul „M..e PSD”. De asemenea, protestatarii din centrul Timișoarei țin afișe cu „PSD, ați reușit, ne-ați unit”, „PSD, ce-ai făcut cu viitorul meu”, „Liviu, ești un penal”, „Pesta porcină PSD” sau “Olimpicii emigrează, analfabeții guvernează”.

Totodată, manifestanții se folosesc de vuvuzele pentru a face zgomot și scandează „Afară cu hoții din țară”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă” sau „București, luptă București”.

În jurul orei 20.30, timișorenii prezenți în centrul orașului vor pleca într-un marș pe străzile din centrul orașului.

UPDATE Aproape 5.000 de persoane au plecat, in jurul orei 21.10, din Piata Operei in marș, pe traseul str.


Mărășești, str. Gh. Lazar, str. Circumvalațiunii, Iulius Mall, Piața Mărăști, Piata Unirii, Piața Operei. Manifestanții scandează „M..e PSD”, „Hoții” sau „PSD, ciuma roșie”. Coloana de protestatari se întinde pe aproximativ un kilometru, traficul rutier fiind blocat pe o bandă de circulație.

UPDATE 2 În jurul orei 22.10, traficul rutier este aproape blocat în sensul giratoriu din Piața Mărăşti, se circulă doar pe o bandă dinspre Punctele Cardinale. Protestatarii se folosesc de lanternele telefoanelor pentru a face lumină și scandează „Dragnea, nu uita, pușcăria e a ta” sau „Jos Guvernul”.

UPDATE 3 Protestul s-a incheiat în jurul orei 23.00, în Piața Operei, cu intonarea imnului României, fără a fi semnalate incidente, în timp ce la București Piața Victoriei era evacuată. Urmează că mâine seară, de la ora 19.00, să aibă loc un nou protest în centrul Timișoarei, urmând că manifestanții să meargă în marș spre Prefectura Timiș.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.