Explicațiile primarului Robu cu privire la revenirea lui Ioan Goia în conducerea...

Explicațiile primarului Robu cu privire la revenirea lui Ioan Goia în conducerea STPT

0
DISTRIBUIȚI

Ioan Goia, fostul șef al Societății de Transport Public Timișoara, s-a întors într-o funcție de conducere în cadrul instituției. Astfel, Goia va ocupa, începând cu data de 1 septembrie, vechea poziție de director tehnic, a anunțat, aseară, Nicu Bitea, actual director general interimar al STPT.

Nicolae Robu a precizat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că Ioan Goia va avea ca sarcini să se implice, printre altele, în proiectele pe fonduri europene. Întrebat dacă consideră că fostul șef al STPT își va face treaba din această funcție, în condițiile în care deseori Nicolae Robu l-a criticat, edilul a precizat că “rămâne de văzut”.

„Nu s-a luat nicio decizie să fie numit, domnul Goia avea rezervat postul de director tehnic, acesta era postul lui și îl avea rezervat. În momentul în care nu mai era director general, automat avea dreptul legal de ocupare a acestui post și nu poate nimeni să i-l ia așa discreționar. Rămâne de văzut, va avea ca sarcină să se implice în proiectele pe fonduri europene care vizează și liniile de tramvai, și lucruri de genul acesta, ce țin de transport în comun din perspectivă tehnică, evident. Că dacă ocupă acest post și dreptul de a-l ocupa l-a obținut cu mulți ani înainte, atunci trebuie să facă și dovada de competență pe acest post.


Eu am fost nemulțumit de prestația lui ca director general, dar pe partea tehnică trebuie să facă dovada că face treabă bună”, a explicat Nicolae Robu.

În ceea ce îl privește pe Petru Ehegartner, care s-a întors de câteva luni în PNL, iar recent s-a angajat în cadrul STPT, unde va răspunde de întreținerea iluminatului stradal din Timișoara, Nicolae Robu a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui.

„Domnul Ehegartner, care este inginer energetician, a terminat Facultatea de Electroenergetică a Universității Politehnica din Timișoara și are doctoratul în acest domeniu, un om cu experiență, cu competențe verificate și în regim privat. Da, se ocupă de iluminat. O să vă prezint săptămâna viitoare un raport privind ceea ce s-a făcut în acest scurt timp de când STPT a preluat iluminatul. O să vedeți câte remedieri s-au făcut. Este excepțional aș putea spune, și putem compara cu ce s-a făcut când dădeam bani grei către unii alții în baza contractului de 20 de ani sau de câți a fost. A fost o idee foarte bună, pot să mă pronunț de acum, să delegăm către STPT serviciul de mentenanță la iluminatul public. Oamenii ăștia chiar își fac datoria, dar asta nu înseamnă, să nu mă înțelegeți greșit, că s-au rezolvat toate problemele în oraș, s-au strâns sute și sute de probleme, poate și trecem de o mie. Timp de un an și jumătate, sau cât a fost perioada în care nu am avut operator de mentenanță, în această perioadă foarte scurtă, o să vă prezint bilanțul, s-au remediat o mulțime de probleme și se va lucra în continuare. Îi rog pe timișoreni să aibă răbdare, peste tot se va interveni, greul a trecut”, a declarat Nicolae Robu.

Vă reamintim că, începând din această vară, STPT se ocupă de întreținerea iluminatului stradal, după ce a venit un aviz favorabil din partea Consiliului Concurenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.