Răsplată pentru anii de pribegie. Cu ce funcţie e recompensat un fost...

Răsplată pentru anii de pribegie. Cu ce funcţie e recompensat un fost senator liberal reîntors la matcă UPDATE Reacţia lui Petre Ehegartner

2
DISTRIBUIȚI

La patru luni de la reîntoarcerea în PNL Timiş, după patru ani în tabăra adversă, fostul senator Petre Ehegartner s-a angajat la Societatea de Transport Public din Timişoara, condusă de liberalul Nicolae Bitea. El va răspunde de iluminatul public din Timişoara, recent trecut în sarcina societăţii de transport public.

Petre Ehegartner este angajat consilier al lui Nicolae Bitea, directorul general al fostei RATT. „La cabinetul general din cadrul societăţii am angajat (…) dl. Ehegartner Petre, consilier în cadrul cabinetului directorului general din cadrul STPT şi care coordonează activitatea pe partea aceasta (n.r., iluminat public). Dânsul este de un real ajutor pentru societate. Îl cunosc pe om, am văzut şi ştiu”, a declarat, ieri seară, la Europa Nova Timişoara, Nicolae Bitea.

Ehegartner a câştigat un fotoliu de senator în 2012, susţinut de PNL, însă a părăsit partidul în 2014, în favoarea ALDE. La acea dată, Nicolae Robu declara despre plecarea lui Ehegartner: „Nu PNL Timiş îi face rău, își face rău singur”. Tot atunci, şeful liberalilor timişeni afirma, legat de o eventuală reprimire a lui Ehegartner în partid: „instituţia cenuşei în cap funcţionează pe toată planeta, nu pot să mă pronunţ eu acum ce se va întâmpla”.  Ehegartner a fost purtător de cuvânt al partidului lui Călin Popescu Tăriceanu, apoi preşedinte ALDE Timiş. A candidat şi în 2016, dar nu a obţinut un nou mandat în Senatul României.


În PNL s-a reîntors în mai 2018 şi este membru în Biroul Executiv Judeţean.

Consiliul Local Timișoara a votat, în 17 iulie, ca STPT să primească, prin atribuire directă, serviciul de întreținere a serviciului de iluminat public și iluminat festiv de sărbători, după ce, anterior, societatea a primit şi avizul favorabil în acest sens de la Consiliul Concurenţei.

Nicolae Bitea a explicat că STPT a preluat, de la primărie, 1.500 de sesizări şi că există un întreg departament care se ocupă de iluminatul public al Timişoarei. Este vorba despre un şef de compartiment, un şef de secţie, 26 de electricieni şi doi ingineri. „Noi deja avem activitate foarte intensă. Nu se vede, ştiţi de ce? Pentru că intervenim mai mult noaptea pentru a nu perturba traficul. Avem trei maşini speciale care intervin la înălţime, care schimbă becurile”, a mai spus Nicolae Bitea la postul local de televiziune.

UPDATE Reacţia lui Petre Ehegartner

„Este o provocare tehnică pe domeniul meu, în care pot să spun că am și competențe profesionale. Sigur, va fi destul de dificil pentru că urmează după o perioadă în care întreținerea nu a fost făcută, prin faptul că cele două companii care întrețineau iluminatul au avut contractele finalizate și este o distanță destul de mare în timp și s-au acumulat o serie de probleme, care se vor recupera într-un timp, zic eu, relativ scurt și se suprapune și cu multele zone în care sunt șantiere deschise și acolo mai apar deranjamente și din cauza lucrărilor care se fac permanent în Timișoara. Dar din punct de vedere tehnic, STPT poate să preia acest serviciu și cred că este în beneficiul Timișoara din punctul de vedere al eficienței, promptitudinii, costurilor, după ce se va face organizare concretă pentru acest domeniu”, a declarat, astăzi, Petre Ehegartner pentru PRESSALERT.ro.

 

2 COMENTARII

  1. Asta este adevarata fata a PNL-ului de astazi, accepta fara nicio problema traseistii care au plecat pentru un loc mai caldut iar dupa ce au vazut ca nu le-a iesit se intorc inapoi.
    ALDE impreuna cu PSD sunt groparii Romaniei, ei aproape ne-au intors inapoi in epoca lui A.Nastase din punct de vedere al justitiei si acum sa acceptam acesti nenorociti in barca liberala?
    Nu, nu voi putea sa pun stampila pe PNL atata timp cat acest Petru Ehegarnter care a pus umarul la patarea imaginii tarii noastre, face parte din Partidul National Liberal.
    PNL Timis este mai mult decat o dezamagire, devine o rusine!
    Clasa politica nu se va reforma niciodata atunci cand se accepta in randurile ei oameni de o calitate morala slaba care raman in amintire pentru tradare!

  2. Nu va e rusine? orice om angajat, in special in functii de conducere/coordonare, in societatile primariilo, de stat sau deconcentrate sunt numit strict politic, fara a avea nicio competenta sau experienta relevanta in economia de piata reala. Reteta dezastrului care continua de 29 de ani, indiferent de partidele care conduc. Pe cand concursuri pentru functiile astea, nemernicilor ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.