Gafă morbidă în ședința festivă a Consiliului Local Timișoara, de ziua orașului

Gafă morbidă în ședința festivă a Consiliului Local Timișoara, de ziua orașului

0
DISTRIBUIȚI

Gafă uriașă făcută de reprezentanții Primăriei Timișoara. Astăzi, în sala de consiliu a fost organizată ședința festivă a Consiliului Local Timișoara, cu scopul de a fi marcată ziua orașului, ocazie cu care a fost decernat titlul de cetăţean de onoare lui Georg Lecca. Acesta a fost numit cetățean de onoare al Timișoarei printr-o Hotărâre de Consiliu Local din anul 2017, iar astăzi, de ziua orașului, a avut loc și ceremonia de acordare a acestei distincții.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au rezervat câteva locuri din sală pentru invitații lui Georg Lecca, însă au făcut o eroare morbidă. Astfel, pe foile pe care le-au pus pe scaune era tipărit cuvântul “inviat”, în loc de “invitat Georg Lecca”.

“Domnul Georg Lecca s‐a născut la Gheorghieni, în anul 1950, într‐o familie de medici.


În orașul natal a urmal cursurile liceale, apoi, după absolvirea studiilor la Politehnica timișoreană, s‐a stabilit la Timișoara, orașul de pe Bega rămânând locul său de suflet, locul primilor ani ai tinereții, locul unde își regăsea prietenii de fiecare dată când, mai tarziu, revenea în țară. Din anul 1989 s‐a stabilit Ia Munchen. A fost expert pentru Europa de Est al firmei germane TUV, iar din anul din 2007 face parte din conducerea compartimentului de certificari vehicule feroviare Munchen. Paralel cu activitatea profesională, își urmează pasiunea de o viață, făcând studii libere de istoria artei la Timișoara și Munchen, ce au fost încununate cu un doctorat în arte vizuale, susținut în anul 2009, Ia Universitatea de Vest din Timișoara. Spirit artistic el însuși, bun cunoscător și un rafinat colecționar de artă românească, Lecca s‐a implicat direct în susținerea mai multor artiști, atât prin finanțarea, cât și prin editarea sau chiar conceperea nemijlocită a unor bogate materiale de reprezentare. El a susținut, alături de Sorina Jecza, realizarea unui monumental catalog critic al sculptorului Peter Jecza, primul de acest fel care privește opera unui artist român, inventar și analiză critică a unei opere care abia acum poate fi percepută coerent și convingător”, scrie în referatul Hotărârii de Consiliu Local.

Potrivit reprezentanților primăriei, Georg Lecca este o “personalitate marcantă a municipiului Timișoara, care, prin tot ce a făcut pentru oraşul Timişoara, ca imagine şi promovare a numelui său în ţară şi peste hotare, merită cu prisosinţă această distincţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.