Se întorc ploile în vestul țării. Anunț de ultimă oră al meteorologilor

Se întorc ploile în vestul țării. Anunț de ultimă oră al meteorologilor

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-932798088">

Vreme nebună în vestul țării. După temperaturile de peste 30 de grade Celsius, se întorc ploile în Banat. Potrivit unei avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie, de astăzi, de la ora 18:00, și până vineri, 17 august, la ora 22:00, sunt așteptate ploi în toată țara, ce pot avea aspect de vijelie.

“În cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14/15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină”, a transmis ANM.

Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.