Ședință de trei minute la Consiliul Local Timișoara. Ce proiecte pentru sănătate...

Ședință de trei minute la Consiliul Local Timișoara. Ce proiecte pentru sănătate au votat aleșii locali

0
DISTRIBUIȚI

Trei minute. Atât a durat ședința de „îndată” a Consiliului Local Timișoara de astăzi, convocată cu scopul votării a două proiecte pe sănătate. Deși ședința a fost foarte scurtă, aceasta a început cu o întârziere de 40 de minute. Și asta pentru că aleșii l-au așteptat și pe consilierul local PSD Dan Idolu.

Primul dintre proiecte s-a referit la aprobarea participării Municipiului Timișoara, în calitate de partener, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului populației din județul Timiș la servicii medicale de urgență”. Concret, Primăria Timișoara încearcă să recupereze de la Uniunea Europeană cei aproximativ patru milioane de lei investiți din bugetul local pentru realizarea Unității de Primiri Urgențe a spitalului municipal.

„Primul proiect care a fost votat se referă la aprobarea cererii de finanțare pentru o linie specială pe axa numărul opt, referitoare la unitățile de primiri urgențe, proiecte nefinalizate.


Este un parteneriat între Ministerul Sănătății, Primăria Timișoara și spitalul municipal, în vederea realizării acestui proiect care conține, pe de o parte, Unitatea de Primiri Urgențe, realizată din bani de la bugetul local, dotări cu echipamente aflate în achiziție în momentul de față la spitalul municipal și, sigur, prezența Ministerului Sănătății în sine, asta înseamnă că o parte importantă din banii pe care primăria i-a cheltuit din bugetul local în construcția Unității de Primiri Urgențe vor fi recuperați din fonduri europene”, a explicat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Cel de-al doilea proiect votat de aleșii locali s-a referit la aprobarea operațiunii de alipire a mai multor parcele pentru Clinica de Balneologie și Recuperare Medicală, rezultând o parcelă cu suprafața de 3.541 mp.

„Proiectul s-a referit la o clarificare din punct de vedere al terenului aferent Clinicii de Balneologie. Și acolo se pregătește depunerea unui proiect european, aflat acum în zona de proiectare, tot pe axa 8, pe ambulatorii. Clarificarea terenului din toate punctele de vedere, cu operațiunea de alipire și cu alocarea de numere cadastrare, era foarte importantă pentru finalizarea acestui proiect”, a detaliat Dan Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.