Timișorencele devenite celebre pentru videoclipul Evoluția muzicii românești, în turneu alături de...

Timișorencele devenite celebre pentru videoclipul Evoluția muzicii românești, în turneu alături de olandezii de la Ulysses Ensemble pe străzile României VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Marta Cotuna, Ana Hutu şi Beck Corlan – cele trei timişorence responsabile pentru videoclipul care a reuşit să comprime istoria muzicii româneşti în nouă minute – participă la un inedit turneu realizat de platforma olandeză de promovare a talentelor Ulysses Ensemble în țara noastră.  Rețeaua Ulysses reunește parteneri europeni implicați în susținerea și promovarea tinerilor artiști, platfoma find susținută de programul Creative Europe al Uniunii Europene. Obiectivul principal al acesteia este de a oferi artiștilor și organizațiilor implicate în domeniul muzicii o platformă online unde să poată găsi toate informațiile și oportunitățile pe care le caută.

Turneul Ulysses Ensemble din țara noastră cuprinde apariții în Brașov (5 și 6 august), Sibiu (7 august), Alba Iulia și Cluj (8 august), Turda și Sighișoara (10 august), Bran și București (11 august).


Din programul happening-urilor muzicale care se vor desfășura pe principiul flashmob-urilor fac parte compoziții de Brahms, Bernstein, Bartok, Enescu, Fanfara Ciocârlia, Ligeti, Haydn și altele.

„Vom cânta Evoluția muzicii românești și încă două piese, Of inimioară – de Luminița Dobrescu și Eu vreau să-ți spun că te ador. Traseul a fost organizat de cei de la Ulysses Ensemble. Noi le-am sugerat să includă și Timișoara, și ei și-ar fi dorit, dar le era peste mână. Sunt peste 30 de oameni în orchestră. Ne bucurăm că facem parte din acest proiect fain cu care vom cânta pe străzi“, ne-a declarat Beck Corlan.

Printre artiştii care se regăsesc în clipul Evoluția muzicii ușoare românești – care între timp a adunat peste 1,3 milioane de vizualizări pe Youtube – se numără Genius, 3 Sud Est, Andra, Laura Stoica, ASIA, Alexandru Andrieş, Dan Spătaru, Holograf, Paula Seling, Loredana Groza, Cristian Vasile, Trio Grigoriu sau Jean Moscopol, hiturile incluse aici fiind din 1931 până în 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.