Al doilea miting iniţiat de Nicolae Robu. Primarul cere sprijinul timişorenilor pentru...

Al doilea miting iniţiat de Nicolae Robu. Primarul cere sprijinul timişorenilor pentru ca centura de sud să fie gata până în 2020, anul alegerilor locale

0
DISTRIBUIȚI

Centura de sud a Timişoarei poate fi gata în 2020, a spus, în această dimineaţă, primarul Nicolae Robu. „Mă zbat pentru asta”, a declarat edilul care face un apel la timişoreni să îl sprijine „şi dacă va fi nevoie să facem miting”.

„În 2020 poate fi gata centura şi mă zbat pentru asta şi îi rog pe timişoreni să fie alături de mine. Şi dacă va fi nevoie să facem miting. Eu cred că fără să punem presiune nu rezolvăm nimic. (…) Să nu mă trezesc că merg în Piaţa Victoriei cu 300 de apropiaţi”, a declarat, în această dimineaţă, Nicolae Robu, la Radio Timişoara, apreciind că acţiunea „nu este un moft al lui Robu”.

Declaraţiile vin după ce CNAIR a anunţat că centura de sud a Timişoarei va fi gata în 2022. În 21 august au fost depuse documentele pentru finanţarea cu bani europeni, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020. Se anunţă lucrări majore: 25,69 km de variantă de ocolire la profil de drum naţional, 12 poduri/pasaje, 4 intersecţii la nivel, două noduri rutiere şi două parcări utilate.


Totul costă aproape 390 de milioane de lei, din care 75% e contribuţia UE, 25% contribuţia proprie, iar restul de 58 de milioane de lei reprezintă cheltuieli neeligibile.

„Aici nu avem veşti bune, din păcate, dar nici nu aş vrea să privim lucrurile în tragic. Caut o explicaţie raţională pentru ceea ce s-a întâmplat. Voi continua cu aceeaşi insistenţă să pledez pentru centură, să fac lobby, să pun presiune, inclusiv mai ieşim încă o dată în stradă – când eu am organizat un miting, prea puţină lume a ieşit alături de mine -. S-a depus cerere de finanţare pe fonduri europene şi s-a menţionat, în comunicatul dat, că se va circula în 2022 pe această centură. (…) Ştiu că întotdeauna îţi iei măsuri de siguranţă, să privim lucrurile într-o notă pozitivă. Pentru a avea certitudinea că se îndeplinesc indicatorii (…) astfel încât să nu se retragă fondurile europene (…) s-a angajat ca termen de dare în folosinţă 2022. Asta e presupunerea mea pozitivă”, a explicat primarul la Radio Timişoara.

Nicolae Robu şi-a exprimat siguranţa că proiectul va fi aprobat. „Nu am dubii că nu se aprobă. Pe de altă parte, ar fi cea mai mare prostie să nu se forţeze lucrurile astfel încât până la sfârşitul lui 2020 centura să fie operaţională”, a mai precizat primarul.

În septembrie 2016, Nicolae Robu a mai organizat un miting pentru centură, în Piaţa Victoriei din Timişoara, la care aştepta 10.000 de timişoreni. Participarea a fost însă redusă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.