Consilieri locali din vestul țării, găsiți în incompatibilitate de Agenția Națională de...

Consilieri locali din vestul țării, găsiți în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate

0
DISTRIBUIȚI

Doi consilieri locali din vestul țării, unul din Arad, celălalt din Timiș, ar putea avea probleme serioase din cauza… pășunii.

Agenția Națională de Integritate l-a găsit în conflict de interese administrativ pe Ioan Popa, consilier local în comuna Cărand din județul Arad. „În exercitarea mandatului de consilier local (2016 – 2020) a participat la deliberarea şi adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local în urma căreia, între persoana evaluată şi Primăria comunei Cărand a fost încheiat un Contract de închiriere, având ca obiect închirierea unei suprafeţe de 11,65 ha de pajişte aflată în domeniul privat al comunei şi în baza căruia persoana evaluată a beneficiat de subvenţii în campania 2017 de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad”, a transmis ANI.

Cu probleme asemănătoare se confruntă și Constantin Mistor, fost consilier local în comuna timișeană Variaș.


„În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016) a luat parte la deliberarea şi votarea a 3 Hotărâri ale Consiliului Local, având un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local. De asemenea, persoana evaluată a participat la încheierea unui contract de închiriere păşune între Consiliul Local şi S.C. Birom 2007 S.R.L., societate în cadrul căreia persoana evaluată a deţinut funcţia de administrator”, a comunicat Agenția Națională de Integritate.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, a mai transmis ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.