Mesaj înșelător pe un panou din centrul Timișoarei, pe tema referendumului: „Dacă...

Mesaj înșelător pe un panou din centrul Timișoarei, pe tema referendumului: „Dacă nu vii la vot, doi bărbați vor putea adopta copilul tău!”

1
DISTRIBUIȚI

banner referendum

Un panou care conține un mesaj controversat a apărut, în acest sfârșit de săptămână, pe un bloc aflat chiar în centrul Timișoarei. Locuitorii din capitala Banatului sunt încurajați să vină la referendum și să voteze pentru familia tradițională, altfel „doi bărbați vor putea adopta copilul tău”.

Bannerul uriaș, care are aproximativ 15 metri lungime, a fost pus pe un bloc aflat vizavi de Catedrala Mitropolitană, în centrul Timișoarei. „Vino la referendum! Votează «da» pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie! Apără familia și copiii României. Dacă nu vii la vot, doi bărbați vor putea adopta copilul tău”, scrie pe bannerul afișat în Piața Victoriei din Timișoara.

Pe de altă parte, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a postat, astăzi, un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care a anunțat că a solicitat Poliției Locale să ia măsuri și a făcut un apel la toleranță.

„Apel la toleranță și respect reciproc! Am făcut public că eu, deși un nonconformist de felul meu, în problema familiei sunt tradiționalist, conservator. Prin urmare, susțin referendumul pentru revizuirea Constituției astfel încât ceea ce este stabilit prin legi la ora actuală – căsătoria permisă doar între persoane de sexe diferite – să fie consfințit la nivel constituțional, pentru a fi securizat; asta, știut fiind că legile se pot modifica simplu, oricând! Asta nu înseamnă, însă, că pot fi de acord cu atitudinile jignitoare, calomnioase, implicit și cu atât mai mult explicit instigatoare la tensiuni, la conflicte între noi, membrii aceleiași specii, la care unii se dedau! Am fost informat că au apărut în oraș materiale de îndemn la prezență la referendum, conținând și un text menit să trezească teamă, îngrijorare și, pe cale de consecință, reacții de ostilitate la adresa comunității LGBT.


Detest așa ceva și nu voi tolera! Am și cerut Poliției Locale să intervină în litera și spiritul legii”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a precizat că deși va merge la referendum și va vota pentru familia tradițională, va fi „apărător deopotrivă al dreptului de a gândi și acționa ca mine și al dreptului de a gândi și acționa opus, în context, al dreptului la nivel de individ de a fi adept al familiei tradiționale și de a o apăra, respectiv al dreptului de a opta pentru familia homosexuală și de a milita pentru ea. Numai majoritatea comunității, liber, fără încrâncenare, în respect reciproc între membrii ei, trebuie să decidă, cum să fie definită familia în România, nicidecum vreo presiune, mai mult sau mai puțin conjuncturală, dintr-un loc sau altul, oricare ar fi acesta”.

Nicolae Robu a declarat, la mijlocul lunii septembrie, că va vota pentru familia tradițională la referendum, precizând că atunci când spune că e căsătorit nu vrea să fie întrebat dacă soţia e o femeie sau un bărbat.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, i-a încurajat pe români să participe la referendum și să voteze pentru „apărarea familiei și copiilor României”. IPS Ioan Selejan consideră că familia reprezintă o „instituție sacră”.

Referendumul pentru familie se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie, între orele 07.00 şi 21.00.

Foto: Facebook

1 COMENTARIU

  1. Cati bani ai primit Bota ca sa faci articole pro gay?
    Ar fi interesant de stiut…
    Pacat…imi placeai ca ziarist…si site-ul imi placea…
    Din pacate…acum.m-ai dezamagit.Pentru bani vindeti viitorul copiilor vostrii si ai nostrii…
    Trist

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.