Ovidiu Ganţ cere demiterea lui Darius Vâlcov pentru „afirmaţii ticăloase”. Sunt specifice...

Ovidiu Ganţ cere demiterea lui Darius Vâlcov pentru „afirmaţii ticăloase”. Sunt specifice „unor partide de sorginte bolşevică”, spune deputatul FDGR

0
DISTRIBUIȚI

Într-o declaraţie politică susţinută la începutul sesiunii parlamentare, deputatul de Timiş Ovidiu Ganţ a cerut demiterea consilierului de stat Darius Vâlcov, ca urmare a unor declaraţii pe care parlamentarul le cataloghează drept „calomnii”.

Reacţia deputatului FDGR Ovidiu Ganţ vine după ce Darius Vâlcov a postat, duminică, fişa medicală a unui protestatar #rezist, folosind diagnosticul pentru a-i adresa apelative precum „nebunul” sau „sandilău”. Ulterior, Vâlcov a ataşat imagini care sugerează că #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste.


În imagini apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Ovidiu Ganţ susţine că aceste postări induc în societate o stare conflictuală, instigă populaţia la ură şi discriminare pe criterii etnice, dar compromit şi imaginea ţării.

„Consider inadmisibil faptul că nu a fost demis imediat de către prim-ministrul României, Viorica Vasilica Dăncilă, căreia îi solicit imperativ acest lucru. Totodată, cer prim-ministrului Dăncilă să ia atitudine față de membrii executivului care au asemenea exprimări, cum ar fi, de exemplu, Vasilescu Olguța Lia, ministrul muncii. Totodată, cer public PSD și în primul rând președintelui acestui partid, Liviu Dragnea, să se delimiteze de declarațiile unor asemenea membrii, inclusiv cele ale fostului ministru Pop Liviu. Sper că susținerea arătată public numitului Vâlcov Darius Bogdan, în sensul că nu ar fi necesară demiterea acestuia, să fi fost o scăpare de moment a președintelui PSD, și nu o susținere morală a afirmațiilor acestuia”, a transmis Ovidiu Ganţ, prin declaraţia politică.

Parlamentarul mai spune şi că astfel de afirmaţii sunt specifice „unor partide de sorginte bolşevică” şi că speră că PSD va condamna acest gen de „afirmaţii ticăloase”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.