Ripensia o învinge cu emoții pe CS Balotești. Claudiu Apro a marcat...

Ripensia o învinge cu emoții pe CS Balotești. Claudiu Apro a marcat un gol senzațional iar roș-galbenii au avut o sumedenie de ocazii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

 

Ripensia a reușit cu chiu cu vai să o răpună pe fosta ”lanternă” CS Balotești. Roș-galbenii au avut o sumedenie de ocazii, au deschis scorul printr-o execuție senzațională a lui Apro, dar au suferit pe final după ce au fost egalați de Cornel Predescu. Lovitura decisivă a venit insă in minutul 90, când Dumiter a punctat cu capul și a stabilit scorul final: 2-1!

Pe un ”Păltinișanu” ”deșertic” Ripensia și Balotești au oferit destulă acțiune in prima parte și, per total, mai multă decât la alte jocuri televizate din B. Roș-galbenii au atacat mai mult, dar și ilfovenii au avut ocazii chiar din primele momente.

Prima șansă cu adevărat mare a fost insă in contul lui Dumiter, care a trimis insă in minutul 16 cu capul puțin peste poartă. Peste patru minute ex-alb-violetul Predescu a trimis slab cu capul din poziție bună. Din banda stângă Călin Toma a centrat periculos și mingea a fost aproape să cadă in vinclul lui Fulga (min. 23). Tot Cornel Predescu a arătat mai târziu că nu lovitura de cap e punctul său forte. In minutul 35 Apro și-a incercat prima dată execuția de la distanță și era să-l accidenteze pe Fulga, balonul trecând puțin peste transversală. Peste doar un minute are loc insă și cea mai mare ocazie poate a intregului joc. Bădăuță e găsit pe un culoar, dar portarul advers ridică o mână și blochează mingea in duel unu la unu. Atacantul preia din nou și centează la la colțul lung, dar Popa nu reușește să acopere balonul pentru un voleu de efect. La scurt timp Dumiter a fost și el blocat in careu și se părea că ”Ripi” e mai mult decât neinspirată.

Repriza secundă s-a reluat insă pe aceleași coordonate, cu Ripensia mai ofensivă și Baloteștiul așteptând contraatacul. O lovitură liberă de la distanță acordată in minutul 51 și de la care nu se aștepta mare lucru a adus insă declicul. Fundașul Claudiu Apro a trimis de această dată o ghiulea de la peste 25 de metri care s-a oprit sub bara lui Corneliu Fulga, care a rămas pur și simplu fără reacție. Peste un sfert de oră Dumiter a avut o nouă ocazie iar la gazde a debutat trei minute mai târziu și Alex Popovici.

Putea fi 2-0 și in minutul 74, dar Monea a irosit șansa avută cu o execuție de juniori din poziție excelentă. Admonestările colegilor s-au dovedit acoperite, căci peste două minute, la singura șansă serioasă a oaspeților, mingea se plimbă prin careul timișorean și Predescu inscrie norocos, cu un șut deviat la care Rădulescu nu a mai ajuns. Mai mult, cu zece minute inainte de final ”Ciubuc” Nicolae scapă pe partea dreaptă a careului, dar portarul Ripensiei arată că merita mai multe minute in acest sezon și scoate cu piciorul.

Pe final a intra la ripensiști și Mansour, care a fost aproape imediat de poarta adversă, dar lovitura sa de cap a trecut pe lângă țintă. In fine, in minutul 90 mingea e recentrată in careu de Anghelina și Dumiter rupe ghinionul: 2-1!, după o lovitură de cap din careu.

Ripensia acumulează așadar opt puncte după șapte etape și o ține pe Balotești in coada clasamentului cu doar două remize din tot atâtea partide.

Ripensia: Rădulescu – M. Toma, Burdeț, Apro – Ad. Popa (cpt. 82 Bărică), Anghelina, Zaluschi, C. Toma – Monea (82 Mansour), Dumiter, Bădăuță (70 Al. Popovici). Antrenor: Radu Suciu.

CS Balotești: Fulga – Dedu, Flămânzeanu, Marciuc (cpt.), C. Mihai – Ghiță, Neagu – V. Niculae, Predescu, V. Nicolae (88 N. Filip) – F Paraschiv (54 Al Stoica). Antrenor: Fănel Nofitovici.

UPDATE Nofitovici: ”Mai mult s-au speriat”

Noul antrenor al Baloteștiului a debutat cu un eșec.


”In momentul in care am preluat eram foarte increzător, incercăm să redresăm situația. E complicată pentru toate echipele din zona retrogradării, mai avem timp. Trebuie să completăm lotul cu câțiva jucători. Asta nu scuză evoluția de azi, trebuia să ținem acel 1-1 pe final. Ripensia nu ne-a surprins. Au câțiva jucători experimentați, Zaluschi, Anghelina. Mai mult s-au speriat, a intrat și Mansour…”, a declarat Fane Nofitovici. De la oaspeți s-au remarcat ex-poliștii Predescu și ”Ciubuc” Nicolae. ”Predescu e un jucător cu experiență și Vasile e un jucător tehnic, dar mai trebuie să punem lucruri la punct. Suntem o echipă care trebuie să se salveze de la retrogradare. Trebuie neapărat să câștigăm cu Poli Timișoara, altfel e foarte greu dacă rămânem acolo”, a mai spus ”principalul” oaspeților.

Radu Suciu s-a temut de ”zodia” lui 1-1

”In meciul de astăzi s-a demonstrat că in fotbalul românesc echipele nu pot duce meciuri din trei in trei zile. Poate doar o dată… dar a treia oară nu. Poate nici nu știm să pregătim cum trebuie, jucătorii nici ei nu se pregătesc poate cum trebuie pe fondul unei vieți sociale care nu permite accesul la cele mai noi tehnologii, inclusiv alimentația. Sunt și condiții obiective… Enorm de multe erori tehnice, lipsă de concentrare, nu se pot concentra, terminând cu grave erori de poziționare și mișcare in teren, in prima repriză”, a spus Radu Suciu, ”interimarul” Ripensiei.

”A fost o execuție extraordinară a lui Apro. Din păcate timiditatea lui l-a impiedicat să execute mai des, nehotărârea antrenorilor. El era desemnat. Sincer, nu mi se par la parametri fizici optimi (Mansour și Popovici), asta e prima percepție, rămâne de văzut… Mansour din motive obiective, el nu are tonusul de competiție, acum ne poate ajuta pe final de meci. E important să nu recidiveze cu problemele musculare”, a mai spus Suciu.

Suciu a recunoscut că s-a temut de rezultatele de 1-1 consecutive inregistrate și in sezonul trecut: ”Contează enorm aceste trei puncte. Exact la asta mă gândeam cu zece minute inainte de final”. ”Conducerea trebuie să țină cont să ia un antrenor tare de inimă, fiecare punct il câștigăm cu sudoare, cu emoții… Nu știu dacă Cristi Dulca are stilul potrivit pentru Ripensia, să nu se interpreteze că ii neg calitățile, dar are alte principii din ce am văzut eu”, a adăugat Suciu cu referire la o intrebare legată de un nou antrenor. Tehnicianul a recunoscut și că roș-galbenii nu trec prin cea mai bună perioadă și incă nu sunt destule soluții viabile pe banca de rezerve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.