Alerte în timp real, pe telefon, cu privire la situaţiile de urgenţă...

Alerte în timp real, pe telefon, cu privire la situaţiile de urgenţă din ţară. Ce trebuie să faci ca să le primeşti şi tu

0
DISTRIBUIȚI

Site-ul RO-ALERT este funcţional din această dimineaţă, a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şi oferă avertizări cetăţenilor cu privire la situaţii de urgenţă care le-ar putea pune viaţa în pericol.

Sistemul este folosit în situaţii de urgenţă majore: calamităţi naturale, fenomene meteo extreme, inundaţii de mari proporţii sau dezastre de origine umană. Sistemul permite selectarea unei zone geografice în care celulele radio ale operatorilor de comunicaţii mobile vor transmite în mod automat mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile. Sistemul nu difuzează notificări anterior declanşării seismelor.


Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

Mesajele conţin informații despre situația de urgență produsă, durata de manifestare, măsurile minimale de protecție, instituția care trimite mesajul de avertizare și, dacă este necesar, unde să vă informați pentru mai multe detalii. Avertizare pot fi primite pe orice telefon mobil compatibil cu tehnologia Cell Broadcast.

Informații referitoare la compatibilitatea și modul de configurare pentru telefoanele mobile cu sistemul RO-ALERT găsiți aici. Aplicaţia DSU poate fi descărcată gratuit în Apple Store și în Google Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.