Rock de nota zece alături de membrii trupei Axis într-o seară cu...

Rock de nota zece alături de membrii trupei Axis într-o seară cu multă emoție pozitivă la Timișoara FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1053129824">
Formația Axis a susținut un concert de nota zece la Timișoara

Muzica abordată de cei trei artiști care alcătuiesc formația Axis nu e greu de anticipat. Şi asta pentru că din start ştii la ce să te aştepţi. Nu e vorba nici de post – dubstep experimental amestecat cu chill – wave şi nici de muzică compusă special pentru a fi ascultată în lifturile clădirilor moderne. E rock în pielea goală, straight in your face, cu reminiscențe din activitatea unor nume ca Led Zeppelin, Deep Purple, Stevie Ray Vaughan sau ZZ Top. Albumul de debut al formației numit „First Punch“ este un unguent care vindecă rănile celor pasionaţi de soundurile rock. Dincolo de interpretarea fără cusur, concertele Axis au parte de o emoție pozitivă, iar interacțiunile solistului Dan Silviu Iliescu cu publicul sunt de bun augur. Toate aceste aspecte s-au văzut cu ochiul liber joi seara La Căpițe, unde rockerii au „tras“ un concert pe cinste, care s-a lăsat și cu bis.

Printre momentele de virtuozitate executate de cei trei artiști pe scenă s-au numărat și Izabella (prelucrare după Jimi Hendrix) sau Come On -Let the Good Times Roll (preluare după Earl King), la aceasta din urmă solistul trupei executând un dialog interesant cu publicul. Alături de piesele incluse pe albumul lor de debut, muzicienii au mai „atacat“ și piese din repertoriul Cream, Canned Heat sau Jimi Hendrix.

Formaţia Axis a lansat la sfârşitul anului trecut albumul de debut, „First Punch”, un material discografic înregistrat la HillRiver Studios din Belgrad. Trupa a luat ființă în vara anului 2011, pe când chitaristul orșovean, Silviu Dan Iliescu a trecut granița peste Dunăre pentru a concerta în orășelul sârbesc Kladovo. Acolo i-a cunoscut pe Dejan Kotarčić (bass) și pe Ranko Varga (tobe), doi muzicieni extrem de talentați ce aveau în spate peste 30 de ani de muzică împreună. Dragostea pentru rock-ul psihedelic al anilor ’70 i-a determinat pe cei doi sârbi să formeze o alianță transfrontalieră cu tânărul român, pe atunci în vârstă de 18 ani.

Astfel concertul de debut al power-trio-ului a avut loc în luna iulie a anului următor, urmat de o serie de prestații pe teritoriul Serbiei, atât la festivaluri cât și în cluburi. În anul 2013, Silviu a părăsit orașul natal mutându-se în Timișoara, iar de-a lungul anilor formaţia a susţinut mai multe concerte tot mai apreciate de spectatori. Pe bună dreptate, căci rockerii de la Axis au „crescut“ cât se poate de firesc, ajungând în zilele noastre la o formulă cât se poate de închegată, care hrănește sufletul oricărui meloman pasionat de rockul clasic îmbibat cu elemente blues.

Foto: Bujor Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.