Speranțe în plus pentru copiii internaţi la Spitalul „Louis Ţurcanu”. Ce aparatură...

Speranțe în plus pentru copiii internaţi la Spitalul „Louis Ţurcanu”. Ce aparatură a ajuns în vestul ţării FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Aparatură nou-nouţă de 36.000 de euro a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara: o masă de operație pentru intervenții de chirurgie robotică și un aparat de monitorizare a gradului de analgezie la copii, singurele de acest fel în regiunea de vest a țării. Echipamentele au fost donate de Organizația Salvați Copiii Filiala Timișoara, în colaborare cu Aptiv România.

Donația a fost realizată în cadrul programului de combatere a mortalității infantile derulat de Salvați Copiii România și a fost posibilă datorită sprijinului financiar oferit de societatea Aptiv – Technology Services & Solutions. Echipamentele medicale au ajuns la Secția de chirurgie pediatrică din cadrul spitalului.

România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile (7,3 la 1.000 de copii născuți vii în 2016). În județul Timiș, rata mortalității infantile a fost, în 2016, de 7,5 la mia de copii născuți vii, dublă față de media raportată la nivelul Uniunii Europene.

În șase ani, Organizația Salvați Copiii a dotat cu echipamente medicale Spitalul ”Louis Țurcanu”, Spitalul Municipal și Spitalul Județean de Urgență din Timișoara, valoarea totală a acestor donații ridicându-se la 181.000 de euro.

„Pentru Organizația Salvați Copiii dotarea secţiilor care îngrijesc copiii aflați în nevoie este o prioritate, iar contribuția organizației noastre este posibilă și datorită sprijinului primit din partea companiilor cu dorință de a susține comunitatea. În Timişoara, acestă contribuţie va salva vieţile copiilor ce au nevoie de intervenție chirurgicală de o mare finețe, dar va asigura şi o monitorizare a gradului de anestezie la copii, toate acestea conform celor mai înalte standarde”, a declarat dr. Mihai Gafencu, preşedinte Salvaţi Copiii şi medic pediatru la Spitalul „Louis Țurcanu”.

„Echipa Aptiv Romania este mândră să se alăture acestei inițiative valoroase, întrucat ne angajăm să construim și să menținem relații importante în comunitatea în care trăim și lucrăm.


Îmbunătățirea calității vieții a făcut parte din cultura și valorile noastre organizaționale și, în acest sens, implicarea activă în societate prin proiecte educaționale sau de responsabilitate socială este o parte importantă a activității noastre. Această inițiativă face parte din parteneriatul nostru pe termen lung cu Organizatia „Salvați Copiii România „, a declarat Delia Izvernari, reprezentanta societăţii.

Dotarea făcută secției de chirurgie a Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” este parte a amplului program pe care Organizația Salvați Copiii România îl derulează în beneficiul maternităților si spitalelor, din anul 2012. Numai în 2017, Salvați Copiii Romania a dotat 38 de maternități din 32 de localități, cu echipamente medicale în valoare totală de 720.000 de euro. În cei șase ani de când organizația a transformat într-o prioritate salvarea copiilor născuți prematur, prin dotarea maternităților, trei milioane de euro au fost investite pentru achiziționarea de aparatură medicală indispensabilă.

Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România, conform datelor din analiza Salvați Copiii privind situația maternităților din România – 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

“În România, spitalele de copii, maternitățile și secțile de nou-născuți au în continuare nevoie de sprijin, în așa fel încât efortul medicilor să fie susținut de dotari la standarde moderne, care să ajute copiii aflați în nevoie să supraviețuiască.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.