Tăcerea resturilor

Tăcerea resturilor

1
DISTRIBUIȚI

Gunoaiele „înfloresc” tot mai des pe străzile Timișoarei. Nimic surprinzător, ba chiar previzibil, dacă privești imaginea de ansamblu. Tot ce s-a întâmplat în ultimii ani cu larga complicitate a administrației condusă de Nicolae Robu a dus la această situație care se degradează de la o zi la alta. Mercedes-ul făcut plocon de Retim primarului, abonamentul plătit câteva luni pentru a nu mai afla presa cât costă discuțiile edilului când pleacă pe alte continente sunt favoruri făcute celui care țipă că este „ultralegalist”.

Același personaj care, atunci când este întrebat cum s-a schimbat firma acționariatului german în Retim fără aprobarea Consiliului Local Timișoara, deși acest lucru era obligatoriu, conform statutului societății, tace.


Pentru că știe că a fost o ilegalitate prin care municipiul pierde enorm. Asta pentru că partenerul care are jumătate din compania de salubritate și, implicit, jumătate din pierderi de acoperit, de exemplu, nu mai este firma mamă a grupului german care are cifră de afaceri, contracte importante, ci o firmă cu răspundere limitată.

Peșcheșul pentru acest șmen cu iz penal este plătit în fiecare zi pentru că societatea de salubritate este cea care decontează tot combustibilul consumat de Mercedes-ul cu care se plimbă Robu, indiferent că se duce la acțiune de partid sau pentru la o întâlnire în interesul Timișoarei. Asta în condițiile în care primăria este cea care a controlat activitatea și îi plătește pentru serviciile prestate. Este ca și cum un inspector de la Antifraudă s-ar duce în control cu mașina de la firma pe care trebuie să o verifice. Pentru a acoperi mârșăviile, din timp în timp, se lansează tot felul de declarații belicoase de nemulțumire. Și cam atât.

Toți politicienii care urlă zi și noapte cu domnia legii tac profund când vine vorba despre gunoiul Timișoarei. Am spus-o și mă repet – Timișoara riscă să se sufoce de aceste complicități și încrengături care fac cinste dictonului mafiot „cine e orb, surd și tace, trăiește o mie de ani în pace”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.