USR acuză primari din Timiș de abuzuri în ceea ce privește validarea...

USR acuză primari din Timiș de abuzuri în ceea ce privește validarea semnăturilor pentru inițiativa #fărăpenali

0
DISTRIBUIȚI

fara penali

Mai mulți primari din Timiș sunt acuzați de reprezentanții USR că fac abuzuri în ceea ce privește validarea semnăturilor strânse pentru inițiativa cetățenească “Fără penali în funcții publice”. Vă reamintim că, în total, la nivelul județului au fost strânse aproape 40.000 de semnături, iar pentru ca acestea să fie depuse la Parlament este nevoie să fie validate de primăriile din localitățile de domiciliu ale semnatarilor. Acest proces a început în urmă cu trei săptămâni.

Dan Reșitnec, vicepreședinte USR Timiș, a acuzat trei primari din județ că au invalidat jumătate dintre semnăturile depuse.

“Din păcate, avem și câteva exemple care, din punctul meu de vedere, sunt abuzuri. Spre exemplu, la Ghiroda avem 40% din semnături invalidate de către primarul Ionuț Stănușoiu de la PNL, fiind invocate motive precum lipsa celui de-al doilea prenume sau lipsa numărului de la adresă, motive pe care legea nu le prevede explicit că ar trebui să constituie motiv de anulare a semnăturii. La Lugoj, din punctul nostru de vedere, aici este cel mai mare abuz de până acum, avem 50% din semnături anulate, iar Primăria Lugoj, prin primarul Francisc Boldea de la PSD, a refuzat să ne explice de ce și care semnături sunt anulate.


Pentru toate cazurile acestea încercăm să găsim căile legale prin care putem să atacăm în justiție, vom vedea ce decizie vom lua. Avem la dispoziție 15 zile din momentul în care au fost anulate semnăturile să luăm această decizie. La Sânnicolau Mare, Dănuț Groza de la PNL ne-a anulat 55% din semnături. Acestea sunt exemplele flagrante din județ de abuz”, a explicat Dan Reșitnec.

În ceea ce privește Timișoara, reprezentanții USR Timiș susțin că lucrurile se mișcă foarte încet.

“Din păcate, dosarele cu semnături sunt la evidența populației, sunt 10-15% din semnături anulate. Sperăm ca Timișoara până miercuri, când este ultima zi efectiv în care dosarele ar putea ajunge la timp la București pentru depunerea la Parlament, să primim toate dosarele din Timișoara și restul localităților de unde mai trebuie să le ridicăm. Facem apel la primari să țină cont de speranțele puse de oameni în acest proiect. La Cluj au fost validate 38.000 de semnături, noi avem 28.000 de semnături depuse la Timișoara. La Cluj au fost validate în două săptămâni, nu în trei. Probabil este o primărie care lucrează ceva mai profesionist”, a semnalat vicepreședintele USR Timiș.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a precizat că vineri au fost predate celor de la USR Timiș 31 din cele 53 de dosare cu semnături. “Le vor primi până marți seara pe toate. Restul dosarelor n-au fost gata de a fi predate, o să fac o mobilizare în primărie, îi asigur că se va lucra cu toate forțele”, a precizat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.