Drumul spre singurul sat rotund din România, Charlottenburg, a fost modernizat. Care...

Drumul spre singurul sat rotund din România, Charlottenburg, a fost modernizat. Care este valoarea investiției FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Turiștii pot ajunge mai ușor în Charlottenburg, singurul sat rotund din România, aflat în județul Timiș. Consiliul Județean Timiș a reușit să modernizeze drumul care face legătura cu zona turistică, în urma unei investiții de aproape cinci milioane de lei. Astfel, astăzi, lucrările de reabilitare a drumului județean 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg, în lungime de șapte kilometri, au fost inaugurate.

Potrivit reprezentanților CJ Timiș, prin această investiție s-a realizat modernizarea infrastructurii, lățimea părții carosabile fiind prevăzută la șase metri, cu acostamente de un metru. De altfel, pe sectoarele de drum unde structura rutieră existentă nu a avut lățimea suficientă, s-au executat casete de lărgire din balast și piatră spartă, cu lățime de un metru și grosime de 0,55 metri. În cadrul proiectului de reabilitare, au mai fost realizate 28 de racorduri cu drumurile laterale, au fost reprofilate șanțurile existente și au fost amenajate noi șanțuri – din pământ sau beton – destinate scurgerii apelor meteorice de pe partea carosabilă.

“Mă bucur că am reușit să ducem la bun sfârșit o nouă investiție și să oferim cetățenilor condiții optime de deplasare. Nu este însă o investiție locală, ci una de interes regional deoarece drumul face legătura cu o zonă turistică cu potențial major, satul rotund de la Charlottenburg, și mai ales vara mulți turiști folosesc această rută. Așa cum ați putut deja observa, strategia noastră privind drumurile județene este coordonată și cu proiectele turistice pentru a face mai facil accesul la diferite obiective. Recent am recepționat un alt drum într-o zona turistică, Făget – Drăgsinești, care face legătura cu Lacul Surduc”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Pentru reglementarea circulației și siguranță în trafic, pe acest tronson al DJ 691A s-au executat lucrări de semnalizare rutieră verticală și orizontală prin intermediul indicatoarelor de circulație și a marcajelor pe partea carosabilă.

Suma de aproape 4,9 milioane de lei, TVA inclus, necesară realizării lucrărilor de modernizare a drumului județean a fost alocată din bugetul propriu al CJ Timiș.


Drumul Județean 691A face legătura între Mașloc şi Brestovăț, iar sectorul reabilitat este situat pe teritoriul administrativ al comunelor Mașloc și Bogda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.