EXCLUSIV Prime la Colterm în timp ce o parte din angajați au...

EXCLUSIV Prime la Colterm în timp ce o parte din angajați au fost trimiși în șomaj tehnic și salariile întârzie. Explicația directorului Șerpe pentru noile angajări

0
DISTRIBUIȚI

Societatea de termoficare Colterm se zbate să supraviețuiască, angajații primindu-și salariile cu întârziere, iar întreruperea gazului de către EON devenind o obișnuință. Cu toată această situație de criză, conducerea Colterm a dat, în ultimele luni, cel puțin de două ori, prime unor angajați. Referatele au fost întocmite de directorul logistic al Colterm, Adrian Faur pentru perioadele 2 iulie – 31 iulie și 1 august – 30 august a.c. ”având în vedere volumul mare de lucrări în desfășurare, intervenții și avarii apărute” și pentru că salariații ”au lucrat într-un mod susținut, realizând lucrări de calitate, îndeplinind sarcinile de serviciu în mod exemplar”. Acesta a propus ca zeci de angajați să fie premiați individual, în funcție de implicare, cu ”sume nete” cuprinse între 80 și 600 lei. Primele au fost aprobate de directorul general Emil Șerpe, în perioada în care alți angajați erau trimiși în șomaj tehnic pentru a se diminua cheltuielile, având în vedere situația critică în care se află compania.

Adrian Faur a susținut că ”au fost date prime doar pentru muncitori care au salarii și au stat peste program ca să terminăm lucrările la școli pe perioada verii.


Pe perioada verii, copiii nu au fost în școli și am avut lucrări. Ca să ne încadrăm, oamenii au trebuit să stea peste program la lucru, deoarece volum de lucrări a fost foarte mari. Noi doar vara putem lucra. Da, s-au impus aceste prime pentru că oamenii stau până seara la lucru. Merg în șomaj tehnic cei ce nu sunt de specialitate. Cei care sunt pe reparații de abia îi aștept la lucru”.

Vă reamintim că liberalul Adrian Faur era șeful biroului tehnic din Primăria Timișoara și membru în Consiliul de Administrație al societății de termoficare când s-a întocmit caietul de sarcini pentru Colterm, când s-a decis ca firma municipalității să se ocupe și de reparațiile în școli și grădinițe, iar la scurt timp după ce s-a aprobat acest contract, Faur a fost ”uns” director la Colterm și se ocupă chiar de acest contract.

Directorul general Emil Șerpe a confirmat primele pentru cei care au lucrat la școli și a recunoscut că în perioada în care oameni sunt trimiși în șomaj tehnic și nu sunt bani pentru salarii, Colterm continuă să facă angajări. ”Așa e. Coltermul are deficit de personal, în special în rândul muncitorilor. Noi cu asta ne confruntăm. Muncitorii nu au plecat în șomaj tehnic. Au plecat, în special, cei din producție, exploatare, unde nu aveam suficient de lucru peste vară. Și în departamentul de investiții funcționăm cu un deficit de cinci angajați”, a explicat Șerpe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.