Expoziţii, workshop-uri și un fashion show inedit la Timișoara Design Days

Expoziţii, workshop-uri și un fashion show inedit la Timișoara Design Days

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara va fi gazda unui eveniment dedicat design-ului românesc, iar timp de trei zile o parte a Bastionului se va transforma într-un spațiu expozițional: o scenă pentru dansatorii de balet contemporan, care vor purta creațiile designerilor vestimentari în cadrul fashion show-ului, și va fi spațiul în care vor avea loc o serie de conferințe și workshopuri, construite pe subiecte de interes pentru persoanele din domeniu, dar și pentru publicul larg.

Conceptul ediției din acest an, „Matching Design”, va reuni cele mai creative și originale produse de design de obiect, vestimentar, mobilier şi accesorii din Timișoara și România.

Scopul evenimentul este de a deschide un dialog nonverbal între creaţiile designerilor autohtoni.


Produsele vor fi expuse în perechi sau grupuri, alăturând obiecte de la diferiţi designeri pentru a evidenţia noi abordări estetice şi funcţionale ale designului, dar şi relaţia dintre diferiţii designeri folosind obiectele create de ei ca modalitate de comunicare a ideilor.

„Timișoara Design Days se va desfășura într-un oraș care se află în plină efervescență culturală și avânt dat de câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021 și este rezultatul unei colaborări frumoase cu orașul Cluj-Napoca, care este extrem de creativ şi în plină dezvoltare. Din păcate, zona de design de obiect este încă una subdezvoltată în ambele orașe și dorim să umplem acest gol în programul cultural al ambelor orașe, acoperind şi zona de design de obiect şi design vestimentar foarte puţin explorată pană acum. Ambele orașe sunt orașe universitare cu facultăți de design, iar noii designeri cu idei proaspete si originale au nevoie de platforme capabile să le ofere vizibilitate în debutul lor artistic”, spun organizatorii evenimentului, Asociația Noi Re-Creăm.

Evenimentul va avea loc în perioada 9 – 11 noiembrie la Galeria Calpe din Bastion, iar designerii interesați se pot înscrie pe pagina de Facebook sau pe email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.