Gardian atacat de un deținut, cu un ciob de sticlă, în Penitenciarul...

Gardian atacat de un deținut, cu un ciob de sticlă, în Penitenciarul Arad. Care au fost urmările

0
DISTRIBUIȚI

Un agent supraveghetor de la Penitenciarul Arad a fost atacat cu un ciob de sticlă de un deținut agresiv, care i-a provocat mai multe răni.

Incidentul a fost relatat cu amănunte de site-ul prisoninfo.wordpress.com, agresiunea fiind confirmată de reprezentanții Penitenciarului Arad. Atacul a avut loc luni, în jurul orei 16.45.

„Cu ocazia scoaterii gunoiului menajer din camera de deținere, deținutul a solicitat agentului supraveghetor să-i permită ieșirea pe holul secției de deținere pentru a-și procura țigări.


Deoarece a fost refuzat, acesta a devenit agresiv, a forțat grilajul camerei de deținere, l-a lovit pe agent peste mâini și a încercat să-l taie în zona feței cu un ciob de sticlă pe care l-a scos din buzunarul pantalonilor. Agentul împreună cu deținutul selecționat pentru activitatea de curăţenie din cadrul secţiei de deţinere au reușit să blocheze ieșirea acestuia din cameră și să actioneze sistemul «man down». La faţa locului au ajuns locţiitorul şefului de tură şi trei membri din compunerea Echipei Operative Speciale, care au somat deţinutul să înceteze actele de violenţă. Deoarece deţinutul nu s-a conformat dispoziţiilor primite, a fost necesară folosirea forţei fizice. Ulterior, deţinutului i-au fost aplicate cătușe. Acesta a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde s-a constatat că nu prezenta urme vizibile de violenţă. De asemenea, agentul supraveghetor a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde a fost diagnosticat cu «traumatism mâna dreaptă, edem bază deget inelar față internă, eritem față externă, fără limitare funcțională evidentă»”, spune relatarea incidentului de pe pagina Prison Info.

Reprezenanții Peniticentiarului Arad au confirmat incidentul pentru aradon.ro, menționând că „deținutului i-a fost întocmit raport de incident și s-au dispus toate demersurile legale în această speță”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.