City manager-ul Timișoarei, Robert Kristof, a aprobat ilegal desfășurarea unui festival până la ora 6 dimineața, omul de încredere al primarului Nicolae Robu având legături cu asociația care a organizat Vest Fest – a dezvăluit, astăzi, într-o postare pe contul său de Facebook, activistul civic Cristian Brâncovan. Acesta a anunțat că a depus plângere penală împotriva lui Kristof pentru abuz în serviciu.
”În data de 20.10.2018, puțin după ora 00:00, am apelat numerele de telefon ale Direcției Poliției Locale, Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș și Secției 3 a Poliției Municipiului Timișoara, reclamând tulburarea liniștii publice în zona Calea Șagului – Dâmbovița prin zgomote provenite din parcarea mallului din zona Calea Șagului, mai precis dintr-un cort amplasat în parcarea mall-ului. Din discuțiile purtate cu responsabilii cu preluarea reclamațiilor telefonice ale celor trei instituții de ordine publică a rezultat că zgomotele sunt produse în locația menționată de mine, însă că ei nu pot să intervină pentru restabilirea ordinii publice deoarece pentru locația respectivă Comisia de Ordine Publică din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a emis autorizație de desfășurare a unei adunări publice pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă, între orele 18 și 06 (dimineața), drept pentru care fiecare instituție a refuzat să aplice măsurile legale prevăzute în legea 60/1991 a adunărilor publice și legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a scris Brâncovan în plângerea penală depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.
Ulterior, acesta a reușit să intre în posesia documentului semnat de Kristof prin care se aproba desfășurarea festivalului organizat de Asociația Festivaluri pentru tineri în perioada 18 -20 octombrie, între orele 18 până la ora 6 dimineața, asta în condițiile în care legea interzice continuarea adunărilor publice după ora 23 ”caz în care intră sub incidenţa dispoziţiilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată”.
Brâncovan a dezvăluit faptul că ”am constatat că pagina web a festivalului este inregistrată tocmai de către administratorul public (Robert Kristof, n.a.), prin firma la care este acționar unic.
Asociația organizatoare, ce e formată din prieteni ai administratorului public, a beneficiat de finanțări nerambursabile, de la Primărie, in valoare de 100.000 de lei, pentru organizarea festivalului de anul trecut, și acum urmează să incaseze alți 159.200 de lei pentru acest festivalul ce a deranjat mii de timisoreni, în condițiile în care organizatorul putea închiria o locație corespunzătoare precum interiorul mall-ului. Același administrator public a mai autorizat, luna trecută, incă un eveniment în aer liber, pe acoperișul aceluiași mall, tot noaptea, iar la numărul de contact al organizatorului am regăsit numarul de telefon al asociației conduse de același administrator public al Primăriei”.
În încheierea mesajului său, Brâncovan îi cere primarului Nicolae Robu să nu-și mai delege atribuțiile ”unor oameni cu alte interese decât cele legale și îl avertizez că, dacă se urmărește transformarea zonei mall-ului din Sagului într-o zonă de distracție nocturnă în aer liber, o să coalizez toți cetățenii afectați impotriva dânsului”.
UPDATE 1 Robert Kristof a reacționat la postarea lui Brâncovan, susținând că ”parcarea este domeniu PRIVAT al unei societăți comerciale. Pe domeniu privat nu se poate restrânge activitatea cuiva până la o anumită oră. Un exemplu simplu este faptul că dacă se desfășoară o petrecere în curtea unei case, nu putem noi opri desfășurarea manifestării, condiția fiind să nu deranjeze pe cei din zonă. Dacă vă uitați bine, exista mentiunea «Cu respectarea nivelului sonorizării maxim admis, conform legii». Dacă a deranjat locuitorii trebuia amendat de către organele de poliție sau jandarmerie, ceea ce s-a și întâmplat. Din informaţiile mele, au fost amendați în fiecare zi. Firma la care se face referire este radiată, deci nu mai există. În 2016 firma își desfășura activitatea și asta făcea, website-uri. Dacă mai cautați pe internet cred că se găsesc zeci de domenii înregistrate pe firmă pentru că am avut contracte să fac acele website-uri, cu asta mă ocupam”.
Pai daca sunt bani publici pentru astfel de manifestări (si pentru altele) la ce se mai împrumută Primăria pentru a băga bani în. Colterm (o altă gaura neagra a altor acoliti, mai mari)
De ce plătim taxe??
Vedeti ca raspunsul lui RK este foarte evaziv, deloc la obiect.
Plingerea dlui Brincovan vizeaza cu totul alt aspect decit cel la care face referire dl RK.
Asa este cind prins cu mita in sac.
Felicitati dlui Brincovan