Sute de timișoreni nesimțiți, amendați pentru că au aruncat gunoi pe stradă

Sute de timișoreni nesimțiți, amendați pentru că au aruncat gunoi pe stradă

0
DISTRIBUIȚI

gunoi

Poliția Locală Timișoara continuă campania împotriva cetățenilor care aruncă gunoaie pe domeniul public. Doar în această lună, oamenii legii au dat 214 amenzi pentru abandonarea de deșeuri, cei mai mulţi fiind sancționați deoarece au aruncat resturi pe jos.

“Au fost organizate acțiuni punctuale în zonele în care au existat sesizări cu privire la abandonarea de deșeuri pe domeniul public, dar s-au efectuat și verificări pentru identificarea persoanelor surprinse de camerele de supraveghere video amplasate în locațiile în care acestea au fost instalate.


De la începutul lunii au fost aplicate un număr de 23 de sancțiuni celor care au contribuit la formarea de rampe clandestine de deșeuri, pe lângă alte 191 sancțiuni aplicate celor surprinși aruncând resturi pe jos”, a informat, astăzi, Poliția Locală Timișoara.

De asemenea, ca urmare a amplasării camerelor video în mai multe zone, au fost aplicate sancțiuni pe străzile Mătăsarilor, Treboniu Laurian, Iris, Luceafărul, Dâmbovița, L. Rebreanu, Calea Urseni, Liniștei cu Haga, dar și pe Petre Ispirescu. “Spre exemplu, în această ultima locație, un tânăr a fost sancționat cu 1.000 lei, conform HCL 371/2007 modificată, după ce a fost identificat ca urmare a imaginilor surprinse în timp ce descărca deșeuri din autoturismul personal”, a arătat Poliția Locală Timișoara.

Reprezentanții instituției atrag atenția cu privire la faptul că sancțiunile pentru persoanele fizice sunt între 500 și 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice sunt între 1.000 și 2.500 lei. Cetățenii care observă persoane aruncând deșeuri sau rampe clandestine de gunoi pot face sesizări la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.