Podul de fier din Timișoara, iluminat artistic timp de câteva zile. Când...

Podul de fier din Timișoara, iluminat artistic timp de câteva zile. Când ar putea fi restaurat FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1498843204">

podul de fier

Unul dintre cele mai frumoase poduri din Timișoara, care are un iz romantic, arată spectaculos după lăsarea întunericului. Este vorba de Podul de fier, care a fost pus în valoare, temporar, cu ajutorul unei instalații inedite de lumină, în cadrul BETA – Bienala timișoreană de arhitectură 2018.

“Crearea unei ambianțe confortabile și posibilitatea de a personaliza lumina ne vor permite să lansăm mesajul că orașul este un loc al fiecăruia dintre noi, un loc pe care să-l îngrijim și de care să fim mândri. Un eveniment care ne va acorda privilegiul să ne simțim conectați la locul pe care îl parcurgem și ne va acorda un rol activ în configurarea lui, contribuind la atmosfera și emoțiile care pot fi comunicate prin intermediul designului de iluminat”, au transmis organizatorii.

Luminile montate la Podul de fier vor rămâne aprinse până sâmbătă noaptea.

Pe de altă parte, Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a lăudat inițiativa organizatorilor BETA, precizând că anul viitor municipalitatea va găsi resursele necesare pentru restaurarea Podului de fier, aflat în cartierul Iosefin.

“Podul de fier, pus în valoare printr-o foarte inspirată instalație temporară, în cadrul Light Edu, parte a Bienalei de Arhitectură BETA. Podul de fier, unul din monumentele foarte frumoase ale Timișoarei, chiar dacă legenda locală care spune că acest pod ar fi fost ridicat pe baza unui desen original al celebrului Gustave Eiffel este departe de adevăr, trebuie să intre într-un proces de restaurare și sunt convins că vom găsi resursele să facem acest lucru anul viitor”, a precizat Dan Diaconu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Podul de fier a fost terminat în anul 1917. Legenda locală spune că acest pod metalic care păstrează nealterate unele elemente orginale de construcție ar fi fost ridicat pe baza unui desen original al celebrului Gustave Eiffel, cel care a proiectat cunoscutul Turn Eiffel din Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.