Obiectiv realist pentru Timişoara Saracens pe terenul „vulcanicilor” din Clermont. Sosene Anesi:...

Obiectiv realist pentru Timişoara Saracens pe terenul „vulcanicilor” din Clermont. Sosene Anesi: „Vom încerca să punem şi noi puncte pe tabelă”

0
DISTRIBUIȚI

Campioana României are parte sâmbătă de probabil cel mai dificil meci din grupa de Challenge Cup. Timişoara Saracens înfruntă liderul din Franţa, Clermont Auvergne, pe terenul acesteia, iar în privinţa scorului final se pune doar problema diferenţei. Bănăţenii, care au hotărât să nu apeleze la alţi jucători din SuperLigă în Europa, speră ca tinerii lor să se călească în astfel de dueluri.

Timişoara Saracens nu are multe absenţe pentru jocul din Clermont-Ferrand. Doar Pungea şi Neculau lipsesc din motive medicale. După eşecul, scor 17-54, cu Dragons din Ţara Galilor, coroborat cu succesul clar (41-20) al francezilor la Northampton, se poate sublinia doar diferenţa dintre rugby-ul românesc şi cel de top european. Unul în care bănăţenii puteau apela prin regulament şi la jucători din ţară.

„Nu pot spune decât că va fi un adversar mai puternic şi mai dificil, e unul dintre cele mai mari cluburi din Franţa.


E o oportunitate pentru noi şi pentru club să vedem unde suntem. Sperăm să căpătăm experienţă pentru jucătorii tineri (…) Putem să ne imbunătăţim jocul, să alergăm mai mult cu mingea, cu astfel de echipe nu putem să ne apărăm… Sperăm să păstrăm intensitatea căpătată în această competiţie pentru SuperLigă… Sunt genul de echipă care se bazează pe individualitate, toţi sunt foşti All Blacks, sau din Super Rugby, au jucat in Franţa, Anglia, e o oportunitate bună pentru noi să jucăm impotriva lor. Au jucători precum Tim Williams, internaţional samoan, sau Sitaleki Timani, australian, pe unii îi cunosc”, a declarat Sosene Anesi, antrenorul „sarazinilor”.

Timişorenii au astfel ca ţintă în Franţa, o prestaţie cât mai decentă şi o diferenţă aşijderea pe tabelă. „Cred că va fi cel mai dificil meci. Vor fi multe eseuri, dar vom încerca să punem și noi puncte pe tabelă. Fără lipsă de respect pentru jucătorii noștri, dar încă nu suntem la același nivel… Cred că ne putem imbunătăți ca echipă, am făcut un meci bun, dar condiţia fizică ne-a trădat pe finalul reprizei și în partea a doua cu Dragons. Noi sperăm să rezistăm în primele minute, pentru că francezii vor începe tare acasă. Și incercăm să nu primim multe eseuri”, a mai spus Anesi.

„Am pierdut la o diferenţă un pic cam mare, am ieşit sănătoşi, cu o mai mare experienţă, sperăm să continuăm pe aceeaşi pantă ascendentă şi să facem un meci mai bun”, a fost şi concluzia lui Atilla Broszovsky, managerul sportiv al echipei, între cele două dueluri europene.

Clermont Auvergne – Timişoara Saracens se dispută sâmbătă, de la ora 17.00, în a doua rundă ER Chalenge Cup. Francezii sunt tripli vicecampioni europeni şi îşi desfăşoară partidele de acasă pe o arenă de aproape 20.000 de locuri („Michelin”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.