ASU Politehnica vrea să se revanşeze la Clinceni pentru eşecul cu UTA....

ASU Politehnica vrea să se revanşeze la Clinceni pentru eşecul cu UTA. Cosmin Petruescu: „Am făcut partide bune cu echipele din frunte”

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” şi-au lins rănile în această săptămână după eşecul din „Derby-ul Vestului”, dar au parte sâmbătă de un duel cel puţin la fel de dificil. ASU Politehnica joacă pe terenul revelaţiei Academica Clinceni, gruparea cu cel mai bun atac şi cea mai bună apărare din Liga a II-a.

Ilfovenii pregătiţi de Ilie Poenaru s-au aflat şi în postura de lider în actualul sezon. De asemenea Academica s-a impus în jocurile cu celelalte grupări din Timişoara (3-0 la Ripensia, respectiv 1-0 cu ACS Poli). „Suntem conştienţi că ne va aştepta o partidă dificilă, împotriva unei echipe cu o prezenţă constantă pe podium. E o echipă care mereu s-a aflat în fruntea clasamentului. Au posesie prelungită, jucători cu o calitate tehnică foarte bună. Echipă echilibrată pe compartimente. Au cel mai bun atac 31 goluri, la fel ca U Cluj… dar şi cea mai bună apărare, opt goluri primite. Suntem conştienţi de calităţile lor, dar şi noi am făcut partide bune, spre foarte bune cu echipele din fruntea clasamentului”, a declarat Cosmin Petruescu despre adversar.

„Conferenţiarul” a vorbit despre urmările negative ale jocului cu arădenii din punct de vedere al lotului. Alin Ignea e suspendat. Scutaru accidentat iar Mera a avut probleme musculare, Poparadu s-a antrenat normal, în timp ce Bănică e în continuare indisponibil.


„Suntem optimişti in ciuda problemelor de lot. Derby-ul a lăsat urme, dar sunt convins că cei care vor intra vor dori să demonstreze că sunt jucătorii pe care Politehnica se poate baza”, a mai spus Petruescu.

La nivel psihic antrenorul lui ASU Poli susţine că elevii săi au trecut peste înfrângere. Alb-violeţii au mai disputat ieri un amical cu formaţia Centrului Naţional de Pregătire Timişoara, joc de verificare pierdut cu 3-2. „Mă bucur că am in lot jucători cu experienţă. S-au confruntat cu astfel de situaţii şi şi-au pus amprenta în vestiar. Sperăm că am invăţat ceva din cele două derby-uri pierdute pe teren propriu, dar am scos în analiza jocului atât lucrurile pozitive, cât şi greşelile personale. Am încercat să corectăm. Rămâne de văzut daca ne-am atins obiectivele. Inclusiv jocul cu Centrul Naţional de Pregătire a fost în acest sens… Nu am fost mulţumit de rezultate, indiferent de natura jocului…”, a precizat tehnicianul despre meciul în care a mai testat o parte din jucătorii fără minute în campionat.

Clinceniul are 30 de puncte şi ocupă locul 2 în B, iar „principalul” ei, Ilie Poenaru, se bucura că echipa sa va avea un plus prin revenirea pe terenul principal al bazei din localitate. „E o motivaţie în plus pentru ei, dar şi pentru noi. E o plăcere să joci pe un teren cu un gazon foarte bun. Din ce ştiu eu şi tribunele sunt foarte aproape de teren. Şi presiunea publicului va fi mai accentuată, dar am mai avut astfel de jocuri… la Petrolul E clar că un teren bun te motivează suplimentar. Şi noi avem jucători tineri, încerc să le insuflu plăcerea de a juca fotbal”, a conchis „Conferenţiarul”.

„Întâlnim echipa de pe locul 2, una dintre surprizele campionatului. Nu e uşor, dar încercăm să câştigăm. Pentru a ne lua revanşa în faţa suporterilor după eşecul cu UTA. Avem mare încredere in noi”, a spus şi Adrian Poparadu.

„E un meci foarte greu, dar toată echipa îl aşteaptă cu nerăbdre… O să fie un meci greu, dar noi abordăm jocul la victorie, nu mergem să ne apărăm. A fost greu după meciul cu UTA, e o infrângere într-un derby”, a adăugat portarul Rareş Murariu.

Partida Academica Clinceni – ASU Politehnica se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în runda a 15-a a Ligii a II-a. „Băieţii în ghete” sunt în continuare pe locul 11 cu 20 de puncte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.