Demisie fulger din Asociaţia TM2021. Daniel Vighi dă vina pe Nicolae Robu...

Demisie fulger din Asociaţia TM2021. Daniel Vighi dă vina pe Nicolae Robu şi Călin Dobra: „Această Asociație va trece în regim privat, sub supravegherea și interesul lui Emil Cristescu”

0
DISTRIBUIȚI

Scriitorul Daniel Vighi şi-a anunţat, astăzi, demisia din calitatea de membru fondator al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Într-o postare publicată pe Facebook, intitulată „O demisie publică!”, Daniel Vighi îşi motivează gestul prin faptul că „am fost mințit și de primarul Nicolae Robu și de președintele Consiliului Județean Călin Dobra, eu și colectivul de oameni de cultură pe care i-am convins să depună cereri de adeziune pentru a intra în Asociație”.

„Scopul spus public și cu onestitate a fost să votăm un reprezentant al nostru în cadrul conducerii pentru a asigura transparența managementului activităților culturale.


Am cerut unor importanți oameni de cultură să facă acest pas, și dumnealor l-au făcut și le mulțumesc. Numai că aflu acum că, în ciuda faptului că am fost asigurați că nu se vor organiza alegeri înainte ca aceste cereri să fie aprobate ca să putem participa la vot, că se procedează invers, adică vor vota fără prezența noilor membri și după ce își asigură conducerea cu oameni «siguri» vom fi primiți. Așadar, ce mi-e primarul, ce mi-e președintele județenei de partid și de stat din Timiș. O apă și-un pământ”, a scris Vighi în postarea sa prin care îşi anunţă demisia.

Vighi anunţă şi că Asociația TM2021 „va trece în regim privat, sub supravegherea și interesul lui Emil Cristescu, împreună cu douăzeci de milioane de euro ai timișorenilor. Asigur pe locuitorii orașului că am fost strict mânați de interese culturale și civice și că totul se va nărui sub interese private. Atrag atenția politicienilor și oamenilor de afaceri care privatizează Capitala Culturală că au o mare răspundere financiar-patrimonială iar timișorenilor le spun că vor avea ceea ce nu merită”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.