Internet gratuit în mai multe zone din Timișoara. Câți bani speră să...

Internet gratuit în mai multe zone din Timișoara. Câți bani speră să primească primăria de la Bruxelles

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii se vor putea conecta la Internet, gratuit, din mai multe zone publice din oraș. Asta dacă Primăria Timișoara va reuși să primească fonduri europene pentru a realiza rețele publice Wi-Fi. Nicolae Robu a anunțat că a fost depusă de cererea de finanțare în acest sens chiar în primul minut în care s-a putut face asta. Municipalitatea are șanse să primească 15.000 de euro pentru extinderea rețelei publice de internet.

“Primăria Municipiului Timișoara a depus cererea de finanțare pentru a accesa fonduri europene date direct de la Bruxelles cu scopul de a se realiza rețele publice Wi-Fi. Suma pe care fiecare municipalitate o poate accesa este de 15.000 de euro și principiul este primul venit, primul servit. Cererea de finanțare s-a depus electronic și în 7 noiembrie, la ora 14.00, s-a deschis platforma pentru depunerea cererilor, iar city managerul Robert kristof a stat la pândă și de îndată ce s-a acceptat înregistrarea cererilor de finanțare a și făcut operațiunea de rigoare.


Acum sigur că și alții au făcut ca și el, pentru că în primele zeci de secunde erau foarte multe cereri înregistrate. Suntem optimiști că fiind atât de pe fază vom ajunge la rând, în limita fondurilor pe care Comisia Europeană le-a alocat pentru acest proiect la nivel global, să accedem și noi la cei 15.000 de euro”, a detaliat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, municipalitatea poate contribui cu ce sumă de bani dorește pe lângă cei 15.000 de euro, pentru a realiza o rețea publică Wi-Fi cât mai bună. “Noi avem acum, cu ajutorul unor firme, internet gratuit în zona centrală a orașului. O să vedem ce putem cuprinde cu acești bani și cu ce o să mai avem posibilitatea să punem din bugetul local”, a conchis Nicolae Robu.

Comisia Europeană a lansat prima cerere de proiecte prin programul „WiFi4EU“, prin care şi municipalităţile din România au putut solicita finanţare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Vor fi acordate bonuri în valoare de 15.000 euro fiecare pentru primele 2.800 de municipalităţi din Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.