Ciobanul ajuns primar care a schimbat radical o comună din Timiș: „Nu...

Ciobanul ajuns primar care a schimbat radical o comună din Timiș: „Nu le-am promis nimic localnicilor”

1
DISTRIBUIȚI

 

Un cioban care a fost ales primar, în urmă cu doi ani, al comunei Secaș din județul Timiș a reușit să schimbe radical cele patru localități. Bărbatul a fost votat de localnici chiar dacă nu a promis nimic în campania electorală.

Simion Pop a candidat din partea UNPR la alegerile locale din anul 2016, pentru Primăria Secaș, din județul Timiș. Bărbatul are terminat doar liceul și este de meserie cioban, având aproximativ o mie de animale.

Primarul comunei Secaș a reușit să câștige alegerile locale chiar dacă nu le-a promis nimic localnicilor. “Nu am promis nimic, că nu mă puteam baza pe nimic, fiind o situație incertă. Cred că promisiunea e mai rea ca datoria. Am obținut cu 127 de voturi mai mult decât contracandidata mea”, ne-a declarat Simion Pop.

Primarul comunei Secaș, care numără aproximativ 350 de localnici, din patru sate, a precizat că în ultimii doi ani și-a dat interesul astfel încât să-și facă treaba cât mai bine. Înainte de a ajunge primar, nicio stradă din comună nu era asfaltată, în zonă nu este semnal pe telefonul mobil și nici Internet. Lucruri care se vor schimba în doar câteva luni.

“Avem 12 kilometri finalizați de drumuri agricole, am reabilitat școala, grupurile sanitare din căminul cultural, există un proiect în derulare, de 5,2 milioane de lei, pentru amenajarea străzilor din localitate. Am asfaltat deja 800 de metri ai străzii care duce la cimitir, din bani locali. Restul urmează din PNDL, în primăvară dăm drumul la lucruri. Avem un proiect pentru extinderea rețelei de apă de la Secaș, se modernizează stația de pompare. Am adus fibra optică în localitate, că nu am avut. Deocamdată, localnicii nu au Internet, doar la instituții este, dar urmează și la ei. În zonă nu este semnal pe nicio rețea de telefonie mobilă, doar pe alocuri. Acum am făcut contract cu o firmă de telefonie, care ne montează releu.


Am pus la dispoziție terenul, s-au apucat oamenii de lucru, după sărbători începem cu toată puterea. Înainte să ajung eu primar nu era nimic asfaltat, nicio școală făcută, pica tavanul în școală, ploua. Nu s-a făcut nimic înainte, nu a interesat pe nimeni, se obțineau fonduri mai ușor, acum este foarte greu”, a afirmat Simion Pop.

Primarul din Secaș a declarat că se implică atât de mult, pentru că își dorește să facă “lucruri pentru comună, să știe lumea și de noi”.

“Este foarte frumoasă zona în care ne aflăm, la limita cu județul Arad, pe dealurile Lipovei, dar nu este exploatată. Încercăm să repopulăm zona. Acum se asfaltează străzile din toate localitățile, se bagă apa. Problema este că nu sunt bani, bugetul este foarte mic. Din taxe și impozite strângem doar 270.000 lei pe an”, a povestit Simion Pop.

Bărbatul a declarat că în cazul în care va fi sănătos, va candida pentru un nou mandat de primar al comunei Secaș, pentru că “mai am multe de făcut. Eu cred că omenia face mai mult decât toți banii din lume”.

Foto Libertatea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.