Copil de 6 ani în comă la spital după ce s-a înecat...

Copil de 6 ani în comă la spital după ce s-a înecat la ștrand

1
DISTRIBUIȚI

Un copil în vârstă de 6 ani a ajuns la spital în comă profuntă după ce s-a înecat, ieri după-amiază, într-unul dintre bazinele complexului Aqualand din Deva. Minorul a fost scos din apă în stop cardiorespirator, iar până la sosirea Ambulanţei i-au fost făcute manevre de resuscitare de către angajaţii Aqualand, împreună cu un turist, susţine medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, conform adevarul.ro.

Echipajul de pe Ambulanţă a continuat manevrele de resuscitare până la sosirea echipajului SMURD cu medic. Cordul copilului a pornit, iar acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Deva. „Pacientul se află în comă profundă, este internat la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă”, a precizat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.


Potrivit reprezentanţilor Aqualand Deva, tragedia s-a produs într-un bazin de 1,6 metri, iar copilul a intrat în apă împreună cu un adult, iar apoi a fost lăsat nesupravegheat. În ajutorul lui ar fi sărit un salvamar şi o asistentă.

„Copilul a venit împreună cu un unchi sau un bunic, au venit un grup de patru persoane. Era însoţit de doi adulţi. A intrat în bazinul pentru adolescenţi, a rămas nesupravegheat de cei cu care a venit la Aqualand, în condiţiile în care complexul are şi bazin dedicat copiilor, cu atât mai mult copiilro micuţi, de până în şapte – opt ani, unde normal acolo trebuia să inter copilul. În ajutorul lui au sărit salvamarii şi asistentele, a fost scos, a fost resuscitat de asistente până a venit ambulanţa. Avea puls în momentul în care a plecat de la Aqualand cu Ambulanţa”, a declarat Corina Costea, managerul Aqualand Deva, pentru sursa citată.

Complexul Aqualand Deva este administrat de Serviciul Baze Sportive şi de Agrement, o structură a Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva.

Sursa foto: adevarul.ro

1 COMENTARIU

  1. Conform DEX: A SE ÎNECÁ mă înéc intranz. 1) A-și pierde viața prin sufocare într-un lichid (de obicei în apă). Deci, daca copilul s-a inecat, a si murit. Dar copilul este in coma profunda (nu profunta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.