Colterm, reparații cu WC de 4.773 lei și granit cu 1.000 lei...

Colterm, reparații cu WC de 4.773 lei și granit cu 1.000 lei metru pătrat. Robu, crize de isterie, directorul Faur fără explicații

2
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timișoara a avut, ieri, pe ordinea de zi un proiect prin care se cerea să se aprobe prețurile de achiziție pentru peste 1.200 de articole, ca anexă la contractul prin care lucrările de reparații la școli și alte obiective ale municipalității au fost delegate societății de termoficare, Colterm. Consilierul local PSD, Luminița Țundrea a susținu că ” nu e un proiect care să intre în compentența consiliului local, Eu nu sunt inginer, nu sunt nici instalator, sunt avocat. Nu facem noi mangementul – nu alegem instalatorul sau ce  duș cu cap retractabil se cumpără. Nu intră în competența consiliului local să stabilească cât se dă pe metru liniar de țeavă sau pe dușul cu cap retractabil”.

Primarul Nicolae Robu a susținut că s-a aprobat prin consiliul local acel contract și” orice modificare la anexele acelui contract trebuie aprobate de consiliul local. Dacă nu votați, cine credeți că mai face plăți? Nu mai face intervenții la școli, la spitale, la clădirile primăriei, că nimeni nu se apucă să facă o cheltuiala care nu e prinsă într-un contract aprobat de consiliul local”.

Cu toate acestea, chiar liderul consilierilor locali PNL,Simion Moșiu, care are o firmă de construcții, a comentat asupra prețurilor găsite în listă ” poziția 37 – sistem de comandă pentru vas de WC încastrat. Doar sistem de comandă – 3800 lei, plus rezervorul încastrat 973 lei. Fără TVA. Vine 4773 fără TVA. Mă ocup de așa ceva.


M-aș bucura să am așa clienți. Sistemul de comandă este o clapetă – 3800 lei. Este un zero în plus Mai bine nu ni le prezenta (prețurile, n.a.). Acesta a fost completat de consilierul independent Adrian Orza care a dezvăluit că în timpul discuțiilor de la comisii a întrebat reprezentantul Colterm unde s-a pus granit de 1.000 lei metrul pătrat și i s-a spus că probabil la toaletele publice din centru, numai că acolo nu s-a folosit acest material.

Primarul Robu a reacționat nervos când consilierii locali au pus întrebări ”observ că din postura de membrii în AGA sunteți supărați că societatea unde sunteți membrii are de lucru. E foarte interesant. Cred că aveți și o declarație de loialitate semnată. (…) În anumite minți sunt mari nereguli”.   Pesedistul Dan Idolu i-a replicat ”nu suntem loiali în a acoperi o nelegalitate. Nu trebuie să validăm noi niște lucrări deja executate, cu peste 1200 de poziții de materiale pe care le aprobăm acum. Sunt peste 400 de intervenții. Înseamnă că recepțiile s-au făcut în fals”.

Directorul logistic al Colterm, liberalul Adrian Faur, a încercat să-i păcălească pe consilierii locali, afirmând că ”lucrurile sunt foarte simple, ați dus discuția într-o altă zonă. Ce aveți dumneavoastră acolo sunt materiale care, pe parcursul colaborării de până acum, am constatat că mai trebuiesc puse anexă în contractul existent. (…) Am avut 500 de lucrări și intervenții pe acest contract. În aceste lucrări am constatat că ne lipsesc o serie de materiale.Personal nu am ajuns la nicio concluzie (legat de prețurile din listă, n.a.). S-a făcut un studiu de piață de către Primăria Municipiului Timișoara. Nu știu să vă spun cine a făcut studiul de piață”.

Ca să limiteze dezastrul, primarul  Robu a anunțat nervos ”unii sunt pierde timp ca să nu zic pierde altceva, timpul al celor care suntem oameni serioși este prețios. Neputând răspunde la întrebări domnul Faur eu retrag proiectul de pe ordinea de zi, însă nu știu până unde se poate merge cu aceste metode de intoxicare a populației. Eu cred că unora le va fi groază să meargă pe stradă cu această atitudine penibilă, dincolo de orice limite, de denaturare a realităților la nesfârșit, de ore cumulate aici de discuții sterile”.

 

 

2 COMENTARII

  1. in loc sa retehnologizam si sa tot ingrasam Colterm, de banii aia le cumparam centrale termice la toti aia ce mai sunt racordati la Colterm si gata. Platim si aia care nu suntem racordati la Colterm mizeria aia de companie !!! Huoo, DNA, scoate-ti testiculele si treci la treaba

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.