Informatica a pierdut derby-ul cu Deva. Preşedintele Gabriel Lungu şi-a anunţat plecarea...

Informatica a pierdut derby-ul cu Deva. Preşedintele Gabriel Lungu şi-a anunţat plecarea după decizia FRF în cazul lui Lupu: „Şi-au bătut joc de noi” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Primul meci fără antrenorul-jucător Robert Lupu a coincis pentru Informatica Timişoara cu dificilul derby cu Autobergamo Deva. Hunedorenii s-au impus cu un scor prea dur pentru evoluţia de pe parchet, scor 4-1, şi rămân în fruntea Ligii I. După jocul din această seară preşedintele-finanţator al bănăţenilor, Gabriel Lungu, şi-a anunţat ieşirea din scenă, acuzând că decizia federaţiei, care l-a pus pe Lupu să aleagă între club şi naţională, a fost luată la presiunea rivalelor din campionat.

Devenii erau uşor favoriţi prin prisma ultimelor evenimente din tabăra timişoreană, condusă azi de „secundul” Daniel Rupa. Obadă a deschis scorul pentru oaspeţi iar Pardo l-a majorat înainte de pauză. Informatica nu a dezarmat deşi a acuzat goluri contrar cursului. În repriza a doua Mimi Stoica a redus rapid din diferenţă printr-un şut frumos din voleu apoi ucraineanul Ovsyannikov a trecut pe lângă gol în două rânduri de ziua sa. Timişorenii nu au marcat însă nici după ce internaţionalul moldovean Obadă şi-a lăsat echipa temporar în inferioritate pentru al doilea „galben”. Mai mult, cu trei minute înainte de final şi imediat după ce a expirat timpul cu om în minus Autobergamo a marcat din nou, printr-un şut trimis de Pânzaru. Bănăţenii au riscat cu un om suplimentar în locul portarului, dar strategia a adus doar o bară a lui Pedrinho. Tabela a fost închisă de Andre Sase, marcator cu poarta goală.

Deva a acumulat 29 de puncte la finele anului iar Informatica riscă să devină formaţie de pluton în 2019 dacă lucrurile vor continua pe o pantă descendentă. În prezent campioana e pe 4 cu 24 de puncte.

Informatica Timişoara: Iancu, R. Voin – Pedrinho, Ilaş, Araujo, Deco (c), Fl. Dan, Bondar, Ovsyannikov, M. Stoica, Andrei Stănilă.

Autobergamo Deva: Toniţa – Pânzaru, Obadă (c), Sase, Pardo, Ferreira, Tacot, Varela, Biro, Toader. Antrenor: Adrian Moţ.

Gabriel Lungu: „Futsalul românesc a devenit o haită”

Conducătorul Informaticii a acuzat din plin despărţirea de Robert Lupu, fostul antrenor-jucător, nevoit să aleagă între club şi echipa naţională, a privit jocul din tribună. „A fost un meci foarte bun, din păcate s-a întâmplat pentru că mă uit că Robi Lupu e acolo (n.r. pe margine) şi nu trebuia să fie acolo. Nu aveai cum să faci o asemenea mutare, tu ca federaţie şi să ne iei şi jucătorul şi antrenorul. S-a văzut în această seară că nu am avut nici jucătorul Robert Lupu şi nici antrenorul, nu e posibil aşa ceva. Vine de la aceste cluburi, inclusiv Deva, care altfel nu puteau să câştige şi s-au pus pe federaţie, au atâta influenţă. Informatica probabil deranjează, a câştigat tot ce se putea câştiga anul trecut. Să vedem din aceste echipe câte o să mai câştige un trofeu… Şi-au bătut joc de noi. Îi mulţumesc lui Robi şi acestor jucători minunaţi, azi au jucat foarte bine, dar din păcate trebuie să se întâmple ceva. Futsalul românesc a devenit o haită, nu ştiu pentru ce atâta patimă, bani nu sunt. Vor să câştige? Niciun fel de problemă… Am vorbit (n.r. cu Răzvan Burleanu), i-am spus că nu sunt de acord cu decizia respectivă. Nu vreau să spun cum a fost luată această decizie, printr-o simplă discuţie în cadrul unei comisii, comisia respectivă, când se doreşte să treacă ceva e întrebată, când nu, trimite un comunicat: vedeţi că am discutat şi s-a întâmplat chestia asta”, a declarat Gabriel Lungu.

Supărarea preşedintelui-finanţator, care şi-a anunţat plecarea de la Informatica, vine însă şi pe fondul problemelor din oraş, unde autorităţile nu par preocupate deloc de soarta echipei de futsal. „Nu e posibil pentru sportul timişorean să nu fim susţinuţi, e inadmisibil şi vreau să anunţ că e ultimul meu meci la Informatica. Îmi pare foarte rău, cred că am făcut destule sacrificii, destule performanţe. Eu sunt mândru de aceşti băieţi, de ce am făcut, dar nu se poate, am ajuns la capătul puterilor. Prin decizia care s-a luat şi de către FRF am spus stop joc! Mai sunt oameni, Florin Chiriţescu, şi alţi oameni care se luptă pentru această echipă. Nu mai are niciun rost pentru că am făcut eforturi, am încercat să discut cu o grămadă de oameni…: Nu vreţi sport, nu are rost să vă dăm! Ce să fac? Să oblig, m-am săturat să bat la porţi… După ce că nu am antrenor, nu am avut unde să mă antrenez. A trebuit să merg la Săcălaz. Din păcate asta este infrastructura. Îmi pare rău pentru că am pus suflet. Am jucat şi în Liga Campionilor. Nu ştiu ce o să se întâmple. Echipa nu se va retrage pentru că am aranjat cât de cât un buget. Vreau să rămână toţi jucătorii…”, a mai spus Lungu. Totuşi, acesta a lăsat o portiţă la final, susţinând că dacă lucrurile se vor schimba în viitor, e posibilă şi o revenire a sa în sportul pe parchet: „Am vrut să mă retrag mai demult,… când ajungi în vârf e mai greu. Toată lumea vrea ceva de la tine, dar nimeni nu-ţi dă… Sunt convins că Informatica va merge mai departe, poate în sfârşit se va gândi cineva să se îndrepte şi către Informatica.


Uitaţi-vă la handbal Ambros e antrenor la Rostov şi la naţională. De ce trebuie noi să cedăm la presiunea unora sau altora? …Noi am făcut aici performanţă din plăcere. Ne-au blamat că nu dăm banii jucătorilor… Dar important e să-i respecţi, să discuţi cu ei, că dacă nu-i dai salariul acum i-l dai luna viitoare…”.

„Într-adevăr e o victorie importantă, o opţiune pentru a termina acolo sus sezonul regulat. Ştim cu toţii că e lung campionatul, importantă e forma din play-off. Vom avea sărbători frumoase, ne pregătim pentru obiectivul final. Planul nostru a fost să dea fiecare ce are mai bun. E meritul tuturor, începând de la preşedinte până la ei, care au demonstrat că merită să fie la această echipă… Ne-am apărat bine, până la urmă a ieşit bine cu tot cu acea eliminare. Sunt sigur că Informatica va găsi soluţiile de a continua”, a spus şi Adrian Moţ, „interimar” la Autobergamo. Nelu Stancea va prelua echipa deveană din iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.