Institutul Oncologic din Timișoara, „în aer”. Șeful CJ Timiș face presiuni pe...

Institutul Oncologic din Timișoara, „în aer”. Șeful CJ Timiș face presiuni pe DSP să deblocheze proiectul

0
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a ținut să facă mai multe precizări, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul instituției, cu privire la afirmația făcută în urmă cu câteva zile cum că „nu este foarte necesar un spital regional în județ”.

Șeful CJ Timiș a recunoscut că a fost vorba despre o declarație „puțin nefericită a mea ca și formulare”, dar a precizat că susține realizarea unui spital regional la Timișoara.

„Aș dori să fac o clarificare, să fiu foarte bine înțeles. Am văzut un video care nu a fost prezentat în totalitate, legat de o declarație puțin cam nefericită a mea ca și formulare privind spitalul regional. Aș vrea să fiu foarte clar și să vă spun un singur lucru. Toate investițiile, că vin din fonduri europene, că vin din fonduri guvernamentale, din punctul de vedere al consiliului județean a avut tot sprijinul și toată deschiderea, nu se pune în discuție de a nu susține un spital regional la Timișoara. Ca să fiu foarte clar și bine înțeles, doar că continuarea în acel video, iar binevoitorii care nu vor să prezinte în totalitate realitatea era următoarea. Privind toate studiile oficiale, date de Direcția de Sănătate Publică, la momentul acesta, cea mai mare problemă pe regiunea vest, și vă spun că este cea mai mare problemă la nivel național, este cancerul, unde în zona noastră este o rată crescută a persoanelor bolnave de cancer.


Eu am spus foarte clar că consider că institutul de oncologie este important de a fi realizat. Mai mult decât atât, săptămâna trecută, când am fost la București, am discutat cu doamna ministru a Sănătății și mi-a promis că în bugetul pe anul 2019 va exista în continuare fișă de proiect separat pentru acest proiect foarte important”, a explicat Călin Dobra.

Președintele Consiliului Județean Timiș a mai precizat că a existat o fișă de proiect separată și pe anul 2018 în ceea ce privește Institutul Oncologic, doar că Direcția de Sănătate Publică Timiș, care este responsabilă de implementarea acestui proiect, a anulat licitația privind proiectarea.

„Doar că a fost și pe 2018 și DSP Timiș, responsabilă de implementarea acestui proiect, din păcate, după un an și jumătate de evaluare a proiectului, fiind o singură ofertă, au anulat licitația respectivă. Am avut discuții și cu conducerea DSP Timiș și le-am solicitat să demareze în regim de urgență din nou toate procedurile. Este nevoie de reactualizarea expertizei tehnice, reactualizarea studiului de fezabilitate și reluarea licitației privind proiectarea. Sper ca acest institute de oncologie foarte important pentru întreaga regiune să prindă contur în anul 2019”, a afirmat Călin Dobra.

Totodată, șeful CJ Timiș a mai detaliat că, în acest moment, Spitalul Județean Timișoara are activitatea unui spital regional, în condițiile în care vin pentru a se trata în unitatea medicală oameni din întreaga țară.

„Din prisma investițiilor, unele deja aprobate, altele în curs de derulare, spitalul județean are o activitate de spital regional, pentru că, în acest moment, mare parte dintre pacienții care sunt internați sau se tratează în regim ambulatoriu la nivelul spitalului județean nu sunt doar din Timiș sau din regiunea vest, sunt și din alte zone din țară. Iar acest statut, este unul onorific, de spital regional, e dat din prisma investițiilor care se vor face la spitalul județean, din prisma aparatului de specialitate din cadrul spitalului, consider că sunt foarte buni profesioniști, și al condițiilor care au fost îmbunătățite”, a conchis Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.