Primăria Timișoara, sancționată cu șase milioane de lei pentru nereguli în implementarea...

Primăria Timișoara, sancționată cu șase milioane de lei pentru nereguli în implementarea proiectelor pe bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara este penalizată cu șase milioane de lei pentru nereguli în proiectele europene implementate în perioada 2007 – 2013, a trasmis Radio Timișoara.

Conform unui răspuns al Ministerul Dezvoltării către sursa citată, opt proiecte europene implementate de administraţia locală, dintr-un total de 35, au suferit corecții financiare în valoare de peste 10 milioane de lei.


Modificările au fost sancţionate ca nereguli, motiv pentru care Primăriei Timişoara i s-a cerut să returneze șase milioane de lei. Deciziile au fost contestate în instanţă, dar cinci procese din cele opt au fost pierdute definitiv. Restul de trei sunt în faza de recurs.

În continuare, însă, Nicolae Robu susține că administrața a acționat în titalitate legal. „Este o situație absurdă, care cred că nu se aplică în nicio țară, să ți se aplice corecții când tu, de fapt, lucrezi corect. Se spune de către cei de la Comisia Europeană că nu am respectat libera concurență punând la licitații condiție de experiență prealabilă. Când ai lucrări extrem de importante cum sunt pasajele, cum este reabilitarea unei zone istorice, să te lași pe post de cobai, nu îți permiți când este vorba de lucruri extrem de importante. Mi se pare că, în orice caz, Guvernul României nu a negociat corect. Trebuie să pună piciorul în prag pe tema asta. Eu nu cred că în Polonia se aplică vreo corecție financiară pe un astfel de motiv”, a spus edilul-șef, citat de Radio Timișoara. Printre proiectele pentru care s-au aplicat corecții se numără reabilitarea centrului istoric, modernizarea malurilor Begăi și Pasajul Michelangelo.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.