Nicolae Robu s-a răzgândit: Evident că sunt nemulțumit de deszăpezire, în capul...

Nicolae Robu s-a răzgândit: Evident că sunt nemulțumit de deszăpezire, în capul meu se sparg toate

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a venit, astăzi, cu noi precizări, în timpul plenului Consiliului Local Timișoara, cu privire la modul în care au fost deszăpezite străzile orașului după ninsoarea abundentă de la sfârșitul săptămânii trecute, la solicitatea a doi aleși.

Primul care a luat cuvântul a fost consilierul local independent Adrian Orza, care a precizat că „aș dori să primim o informare legată de deszăpezire, să știm cu ce tehnică, câte utilaje, număr de oameni cu care a intervenit fiecare societate, materialele folosite în astfel de situații. Oamenii nu sunt mulțumiți, nu au fost niciodată mulțumiți. Este bine ca în Timișoara să știm exact cum s-a intervenit și ce se întâmplă pe mai departe. Dacă nu se controlează lucrurile mai din scurt, din ce spun meteorologii, iarna asta va fi destul de lungă și nu foarte prietenoasă. De asemenea, aș dori să știu care este situația frezelor achiziționate. Mulți au luat legătura cu președinții de cartier, care au spus că nu le-am folosit. E bine că s-au luat, dar să și funcționeze”.

De asemenea, și consilierul local PSD Dan Idolu a dorit să atragă atenția asupra faptului că „este trist și rușinos ca însăși clădirea primăriei să nu fie curățată de zăpadă”.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a ținut să le răspundă celor doi aleși locali, precizând că SDM-ului i-a fost extrem de greu să facă față situației.

„Este legitimă nemulțumirea cetățenilor cu privire la situația străzilor secundare și a celei dintre blocuri. Nu s-a prezentat nimeni la licitație, s-a făcut atribuire directă de 30.000 euro către SDM. SDM s-a mobilizat exemplar și trebuie să-i laud pentru asta, au folosit toate resursele, doar că este extrem de greu ca o singură societate, care niciodată nu a deszăpezit în întregul orașul să facă față în condițiile date.


Celelalte societăți s-au implicat pe zonele în care ei au avut probleme. Dar veți primi în detaliu cifrele pe care le-am făcut deja cunoscute. Mai avem posibilitatea ca de la 1 ianuarie să facem încă o atribuire directă de 30.000 și vom da drumul la o nouă licitație care va produce efecte pentru anul viitor, acum nu mai e de niciun folos”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei s-a răzgândit, iar astăzi a precizat că nu este mulțumit de modul în care au fost deszăpezite străzile orașului.

„Pe străzile principale s-a curățat să se poată circula în condițiile date. Unii au spus că eu am declarat că sunt mulțumit de cum s-a făcut deszăpezirea. Eu sunt primul care ar trebui să fiu nemulțumit, evident că sunt nemulțumit, în capul meu se sparg toate. Pe străzile secundare s-a intrat pe câte s-a putut în momentul de față, Adrian Orza știe că au fost sute de străzi pentru care nici nu a existat contract. Dacă sunt mașini staționând, nu poate intra niciun utilaj. Între blocuri nu a existat capacitatea de a se intra. Ar fi fost bine să existe mai mult spirit civic și să nu se prezinte ca ceva ieșit din comun faptul că niște studenți au pus mâna pe lopată și au curățat aleea. E ceva de prezentat ca fiind de vâlvă? Câți nu ați pus mâna și ați curățat în fața propriei case? Evident că niciodată, perfect nu o să fie făcută deszăpezirea. Sperăm că vom avea o deszăpezire făcută mai bine. Noi am mobilizat 300 de oameni, am avut ajutor de la penitenciar. A nins de vineri până duminică. Sunt nemulțumit eu însumi, multe lucruri trebuiau făcute mai bine decât au fost făcute”, a adăugat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a vorbit și despre frezele cumpărate în urmă cu câțiva ani, precizând că a propus ca acestea să fie date școlilor și spitalelor. „Nu știu câte s-a reușit să fie recuperate. Le-am dat să nu se chinuite cu lopata, să aibă productivitate”, a precizat Nicolae Robu.

Totodată, Dan Idolu a solicitat ca cele două societăți care au contracte pentru a toaleta copacii din oraș să intervină pentru a ridica crengile și pomii rupți din cauza zăpezii prea grea, în condițiile în care nu le-a adunat nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.