SCM Timişoara s-a luat la trântă cu liderul CSU Sibiu, dar a...

SCM Timişoara s-a luat la trântă cu liderul CSU Sibiu, dar a pierdut în final. „Leii” vor lupta pentru supravieţuire pe terenul Stelei

0
DISTRIBUIȚI

Baschet SCM Timişoara a pierdut din nou. De această dată însă „leii” au făcut-o după un meci destul de strâns acasă cu liderul CSU Sibiu. A fost 99-87 pentru ardeleni, care au avut banca mai puternică şi au tratat mai bine finalul jocului.

Meciul de azi a început într-un cadru festiv, cu suficient de mulţi spectatori care au adus la îndemnul „leilor” jucării şi cadouri pentru micuţii care au nevoie de o bucurie măcar de sărbători. Cele confecţionate din pluş au ajuns chiar pe parchet înainte de start. De asemenea aruncarea simbolică de început i-a aparţinut de această dată fostului viceprimar Adrian Orza.

Primul sfert a fost unul cu multe puncte, acontat cu un coş în plus de către sibieni, scor 25-23. După un scurt moment de revenire (33-31), ecartul s-a mărit înaintea părţii a doua în favoarea vizitatorilor. Sfertul 3 a fost început cu şase puncte avantaj în favoarea ardelenilor. Aceştia păreau să se desprindă decisiv apoi, când au ajuns la o diferenţă de zece puncte (59-49). Timişorenii au continuat însă lupta şi s-au apropiat la un singur punct. La fel aveau să o facă şi în ultima pătrime, începută de la -7 (68-75). Randolph şi-a apropiat echipa la o posesie, dar din nou oaspeţii au pus puncte lejer pe tabelă, fiind mult mai eficienţi la finalizare.

Situaţia a devenit clară cu un minut înainte de final, dar nu fără controverse, bănăţenii au acuzat câteva decizii în momente importante. CSU şi-a văzut de joc, încurajată de o galerie destul de numeroasă în deplasare, şi a arătat calităţi de lider, desprinzându-se chiar în final la diferenţa maximă, de 12 puncte.

Cel mai bun marcator al „leilor” a fost Vladan Vukosavljevic (18 puncte), urmat de Randolph şi Brown (ambii 17, cu opt recuperări în dreptul ultimului). Ceilalţi realizatori pentru SCM au fost: Stojadinovic (14), Popa Calotă (9), Pesakovc (6), Baciu, Diculescu, Komatina (toţi câte 2). Coşgheterul partidei şi al Sibiului a fost Monyea Pratt, cu 26 de puncte şi 9 recuperări. Iar Falker a reuşit un double double, prin 15 puncte şi 13 recuperări. La fel ca Hardy, tot pentru ardeleni, 13 cu 12.

În urma acestui rezultat Sibiul îşi păstrează poziţia 1 în grupa valorică A, cu 20 de puncte. SCM are acum 14 puncte, fiind la egalitate cu locul 6, Steaua, formaţie pe terenul căreia joacă sâmbătă, 29 decembrie, de la ora 19.45.

Meci „de care pe care” cu Steaua

Duelul cu bucureştenii de văzut deja de tehnicianul „leilor” ca unul pentru supravieţuirea în Top 6. „Nu am ce să comentez la adresa arbitrajului, cu toate că am fost defavorizaţi la anumite faze. Astăzi am întâlnit liderul campionatului, o echipă extrem de atletică, am fost dominaţi clar la recuperări ofensive, au avut vreo 20 de recuperări mai mult decât noi, le-am dat o a doua şansă şi asta e, am pierdut. Vreau să-i felicit pe băieţi pentru cum au luptat şi vreau să le urez un Crăciun fericit tuturor! Ne-am apropiat la un punct şi au fost unele decizii şi erori ale noastre, nu am putut să venim peste ei… E un meci decisiv, de care pe care, vom merge pregătiţi la Steaua, o să încercăm să câştigăm acolo”, a declarat Cristian Bota.

„A fost un meci mai slab al nostru în apărare, foarte bun pe recuperare ofensivă, din păcate, din toate recuperările nu am reuşit să marcăm puncte suficiente să ne facem viaţa uşoară. A trebuit să luptăm până în sfertul 4, să punctăm şi de afară şi să ne apropiem victoria. Timişoara joacă foarte bine, a demonstrat-o la Cluj etapa trecută, şi cu Piteştiul, astăzi a practicat un baschet plăcut şi cred că sunt pe un drum bun. Despre noi, sunt dezamăgit de apărare, nu am avut agresivitate şi viteză de joc, exact atuurile noastre. Totuşi, mă bucur că şi aşa reuşim să marcăm până aproape de suta de puncte şi îmi doresc să o ţinem tot aşa. Noi avem o bancă mai lungă, am rotit mai mult, am avut jucători mai proaspeţi şi deciziile pe final, în ultimele şase minute au fost mai bune decât ale celor din Timişoara, jucătorii lor încercau individual în ultimele cinci minute, noi am creat împreună şi până la urmă am marcat.


Asta a făcut diferenţa”, a spus şi Dan Fleşeriu, „principalul” lui CSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.