Ședință de trei minute la Consiliul Județean Timiș. Primăriile primesc mai mulți...

Ședință de trei minute la Consiliul Județean Timiș. Primăriile primesc mai mulți bani, la final de an

0
DISTRIBUIȚI

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Timiș din această dimineață a durat cel mult trei minute. Pe ordinea de zi au fost trecute doar două proiecte de hotărâre. Și anume, unul privind aprobarea bugetului rectificat al județului Timiș pe anul 2018, iar cel de-al doilea privind aprobarea repartizării sumelor din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018.

În condițiile în care consilierii județeni nu au făcut comentarii pe marginea lor, ședința s-a terminat imediat, ambele proiectele fiind aprobate.

“Astăzi am aprobat două proiecte privind rectificarea bugetară. Un prim proiect este legat de bugetul propriu al consiliului județean, ținând cont că am primit suma de aproximativ 11 milioane de lei, sumă care a venit cu destinație clară din sumele defalcate din TVA: 5,2 milioane de lei spre copiii cu deficiențe din centre și spre centrele pentru persoanele adulte, iar 5,7 milioane de lei pentru persoanele cu handicap. Cel de-al doilea proiect a fost destinat echilibrării bugetelor locale pe anul 2018, având o sumă de 3,99 milioane de lei, care a fost distribuită în mare parte, în mod egal, autorităților locale, tocmai în ideea de a-și închide anul, nefiind o sumă foarte considerabilă.


Pentru ceea ce înseamnă bugetul consiliului județean, Direcția de Asistență Socială, considerăm că la momentul acesta ne-am închis toate obligațiile pe anul 2018. Legat de autoritățile locale, bineînțeles că primăriile își doresc sume cât mai mari pentru a sprijini investițiile, pentru că aceste sume care vin de la consiliul județean sunt cu destinație clară, pentru obiective de investiții”, a explicat Călin Dobra, șeful Consiliului Județean Timiș, la finalul ședinței.

De asemenea, Călin Dobra a precizat că în acest moment se lucrează la bugetul pe anul următor, investițiile majore fiind concentrate înspre Spitalul Județean Timișoara.

“Avem destul de multe priorități pentru anul 2019, lucrăm la bugetul consiliului județean. Am început în primă fază întâlnirile cu instituțiile din subordine și apoi vom analiza la nivelul anului 2019. Vom continua cu ceea ce înseamnă implementarea proiectelor pe fonduri europene, unele care deja au fost semnate, unele care sunt în precontractare și vor fi semnate în 2019, domeniul sănătății, învățământul special, infrastructura rutieră, aceleași domenii importante, dar, după cum am expus, cred că la nivelul spitalului județean se vor concentra investițiile majore”, a conchis Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.