Trei echipe de liceeni din Timișoara, calificați în finala unui concurs de...

Trei echipe de liceeni din Timișoara, calificați în finala unui concurs de robotică organizat de NASA

0
DISTRIBUIȚI

Rezultate remarcabile obținute de trei echipe de liceeni din Timișoara. Acestea s-au calificat în finala internațională a Zero Robotics, o competiție de robotică spațială, organizată de Massachusetts Institute of Technology cu sprijinul NASA, ESA și a altor parteneri implicați în activități spașiale.

„Trei echipe de liceeni timișoreni sunt deja calificate, iar cea de a patra lupta încă pentru calificarea în finala care va avea loc în ianuarie 2019, în trei locații: la Boston (SUA), Sydney (Australia), respectiv la o locație ESA din Spania.


Acesta este cel mai bun rezultat obținut de elevii timișoreni, în cei cinci ani de participare la competiție și ilustrează extinderea interesului liceenilor pentru domeniile programării, roboticii și aplicațiilor spațiale”, a informat Asociația Banat IT.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, cele trei echipe calificate în competiția internațională a „Zero Robotics” sunt heRobotics, format din elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, Colegiul Național „C. D. Loga” și Liceul Teoretic „J. L. Calderon”, Cassiopeia – elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” și SigmaSevenSR – echipă mixtă Liceul Teoretic „Grigore Moisil” și Colegiul Național Bănățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.