Balkan Performance Tour, de la Viena la Timișoara FOTO

Balkan Performance Tour, de la Viena la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-421863453">

„Balkan Performance Tour”, eveniment de artă contemporană performativă al galeriei vieneze „12-14 Contemporary”, al cărei curator este Denise Parizek, în colaborare cu galeria de artă contemporană „META” din Timişoara şi direcţia de cultură Timiş, va avea pe 1 februarie, de la ora 19,00, în sala Studio a Casei Artelor de pe strada A. Pacha, un prim popas al turului început la Viena, care va continua la Novi Sad şi Belgrad.

Evenimentul cuprinde o serie de trei performance-uri care au loc în aceeaşi seară, un adevărat tur de forţă pentru publicul iubitor de artă, care va avea ocazia să vadă în acţiune artiştii participanţi: austriecii Ágnes Hamvas & Hubert Hasler, Emilia Jagica & Anikö Kiss din Serbia şi grupul timişorean NOIMA.

Prima parte a programului propune instalaţia-performance susţinută de Ágnes Hamvas şi Hubert Hasler – un dialog purtat prin fax, ce sugerează lipsa comunicării, limitele şi schimbările de limbaj în era digitală. Şi performance-urile susţinute de ceilalţi artişti au acelaşi punct de plecare, aceeaşi idee de bază, dar deopotrivă, două poziţionări diametral opuse – încadrarea în denumiri-clişeu a femininului şi masculinului ce apelează la aceleaşi forme de expresie şi, totuşi, prezintă diferenţe în lipsa oricărei evaluări. Acum avem o teză şi o antiteză, o poziţie feminină şi una masculină, dar ceea ce le lipseşte este sinteza.

În contrapartidă, grupul NOIMA prezintă performance-ul „Dlight”, care a evoluat constant de-a lungul anilor. Artiştii se joacă cu concepte precum LUMINA/LIGHT şi LUMEN/WELT şi, alegând un punct specific de focalizare, „luminează” anumite abordări ale lumii civilizate sau o pun în lumină.

„Balkan Performance Tour” va continua la Novi Sad în 4 februarie, la Kultur Center, şi la Belgrad, în 6 februarie, la Ostavinska Galerija.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.