Expoziție în capitala Austriei cu microfoanele de argint fabricate de Emil Kindlein...

Expoziție în capitala Austriei cu microfoanele de argint fabricate de Emil Kindlein la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Povestea microfoanelor de argint realizate după un concept original de timișoreanul Emil Kindlein ajunge din nou în Austria, artistul timișorean fiind invitat să participe la cea de-a treia ediție a evenimentului Vinyl & Musik Festival, care va avea loc la Viena în perioada 2- 3 martie. La manifestare participă peste 150 de artiști din toate branșele muzicale, printre care se numără distribuitori de echipamente Hi-Fi, merchandising, producători de instrumente muzicale și jukebox-uri și multe altele.

Microfoanele meşteşugite de Emil Kindlein reprezintă o premieră mondială fiind realizate printr-un procedeu complex ce presupune o metodă tradiţională de creare a bijuteriilor. Microfoanele sunt făcute din argint, după modelul celor folosite în prima jumătate a secolului trecut, iar pentru realizarea unui microfon, Emil Kindlein a folosit până la 500 de grame de argint.


Argintul, odată pregătit, este turnat în lingotieră, ajunge la laminor. Până şi şuruburile sunt făcute din argint.

Microfoanele realizate la Timișoara au fost lansate în 2013 printr-un spectacol deosebit desfăşurat la Sinagoga din Cetate. Acestea sunt produsul unei tradiţii de familie care începe în anul 1929. Tehnologia realizării acestor bijuterii muzicale este încununarea experienţei a trei generaţii ce împleteşte meşteşugul de bijutier, tehnica electronică şi arta muzicală. În cursul ultimilor ani, microfoanele realizate la Timișoara au mai fost prezentate și în cadrul unor manifestări internaționale de prestigiu, find prezente și la London Analogue Festival.În toamna anului trecut, microfoanele de argint realizate de Emil Kindlein au putut fi admirate și în cadrul celei de-a 6-a ediții a festivalului Analog Mania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.