Inspectoratul Școlar Timiș, măsuri radicale pentru a stopa extinderea gripei în rândul...

Inspectoratul Școlar Timiș, măsuri radicale pentru a stopa extinderea gripei în rândul copiilor. Cursurile ar putea fi suspendate

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Timiș a luat o serie de măsuri radicale cu scopul de a stopa extinderea gripei în rândul elevilor din județul nostru. Există posibilitatea ca inclusiv cursurile să fie suspendate în unitățile de învățământ din Timiș.

Astfel, reprezentanții IȘJ Timiș le-au transmis directorilor de școli ca, în acest sfârșit de săptămână sau cel mai târziu luni dimineața, să mobilizeze întreg personalul nedidactic în activități de igienizare a spațiilor școlare. „Se vor spăla, în mod obligatoriu, toate sălile de clasă, sala profesorală și spațiile în care intră copii și cadre didactice, pe jos, cu apă curată și soluții dezinfectante.  Se va șterge, cu apă curată și soluții dezinfectante, mobilierul școlar, balustradele pe care copiii le folosesc pentru a se sprijini când urcă în imobilele cu etaj, precum și obiectele din laboratoare pe care pun mâna, în mod normal, mai multe persoane”, a informat IȘJ Timiș.

De asemenea, prin diriginți și învățători va fi monitorizată starea de sănătate a copiilor.


Mai precis, duminică, directorii trebuie să le transmită un mesaj profesorilor, prin care să le solicite să obțină de la părinți date despre sănătatea copiilor din clasele pe care le coordonează.

„Totodată, învățătorii și diriginții vor comunica părinților că în situația în care identifică simptome ce pot fi asociate cu stările gripale, au obligația de a nu trimite copiii în colectivitate, evitându-se astfel , răspândirea microbilor și contaminarea copiilor sănătoși”, a arăta IȘJ Timiș.

De asemenea, reprezentanții școlilor trebuie să se asigure că punctele sanitare sunt curățate, dezinfectate, că au apă potabilă și produse pentru spălat pe mâini, precum și hârtie igienică.

„Inspectoratul Școlar Județean, prin colegii inspectori de sector, vom monitoriza, luni, la primele ore, situațiile din unitățile de învățământ. Dacă se va constata că numărul cazurilor de copii bolnavi, depășește, procentual, ceea ce s-a transmis prin notele MEN și adresele DSP, veți proceda la a solicita suspendarea cursurilor”, este mesajul IȘJ Timiș, către directori.

Reprezentanții instituției au mai informat că în sprijinul elevilor din județul Timiș a sărit și mitropolitul Banatului, care a luat legătura cu conducerea Spitalului Municipal Timișoara, pe care a rugat-o ca luni să trimită câte un medic rezident sau un cadru medical care să ofere timp de câteva ore ajutor în triajul ce ar trebui făcut în rândul copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.