Epidemie de gripă în România. Ce măsuri s-au decis

Epidemie de gripă în România. Ce măsuri s-au decis

0
DISTRIBUIȚI

sorina pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, astăzi că în România este epidemie de gripă. Oficialul guvernalmental a anunțat că s-a înregistrat a treia săptămână epidemică. Până acum s-au înregistrat 56 de decese din cauza virusului gripal. Gripa evoluează pe tot teritoriul țării, la intensități diferite.

Potrivit ministrului Sănătății, această formă de gripă are forme de manifestare ușoare și medii.

„Nu putem afirma că ne confruntăm cu un sezon gripal mai sever față de sezonul precedent, ci că s-a înregistrat un număr mai mare de decese, mai devreme.


Diferența e că avem un număr mai mare de cazuri și un număr mai mare de cazuri confirmate clinic. Gripa evoluează pe tot teritoriul țării, chiar dacă la intensități diferite. Din fericire, această gripă este datorată unei tulpini care are forme ușoare și medii de manifestare, tulpina inclusă în vaccinul achiziționat de către Ministerul Sănătății și în vaccinurile din România. Evoluția previzionată, obiectivul Ministerului Sănătății e reducerea număruluui de cazuri severe și de decese cu gripă. Măsurile pe care Ministerul le-a transmis în teritoriu încă de la debutul sezonului gripal din 17 ianuarie sunt cele care se aplică și în cazul în care se constată epidemia”, a mai spus Pintea.

Părinților li s-a recomandat să nu ducă copiii în zone aglomerate, cum ar fi mall-urile, și s-a anunțat limitarea vizitelor în spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.