Primarul Robu, o nouă autoevaluare : “Am un spirit de kamikaze”

Primarul Robu, o nouă autoevaluare : “Am un spirit de kamikaze”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu consideră că dă adevărate lupte cu aleșii PSD în ședințele Consiliului Local Timișoara, pentru promovarea proiectelor pe care le susține. Edilul a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă va obține un nou mandat de primar, este nevoit să realizeze o majoritate în CLT, dar nu va face alianță cu PSD.

“Trebuie să creez o majoritate, e greu să fii primar cu o minoritate de susținere în CLT. Se fac alianțe, cum am făcut și acum. Nu cu PSD, să fie clar. La mine, când cineva a decăzut sub un anumit nivel, nu mai funcționează instituția reabilitării. Sunt extrem de tolerant, de deschis, de iertător, dar când se depășesc limitele, gata. Cu PSD nu fac alianțe. Ce minți bolnave sunt acelea care vorbesc de blaturi între mine și PSD? Între mine, care ședință de ședință aproape mă consum, mă uzez, mă vedeți dvs. care sunteți acolo ce lupte dau, ăla e teatru? Am ajuns să îmi fac rău la sănătate, dar de dragul orașului eu am așa, un spirit de kamikaze, îmi spun prietenii, că asta am făcut de când mă știu. Adică mă duc fără să mă menajez ca să-mi ating obiectivele și atunci să vii și să vorbești despre așa ceva?”, a afirmat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a mai explicat încă o dată că nu crede că decizia de a candida la funcția de primar în anul 2012 ar fi fost cea mai bună.

“Nu cred că avem pericole (n.r. la următoarele alegeri locale). Noi ne vedem de treburile noastre. Eu sunt focalizat pe realizări, întotdeauna, dincolo de ce se va întâmpla. Nu știu dacă cea mai bună alegere pentru mine în 2012 a fost să candidez la funcția de primar. Au trebuit doi ani să iau decizia de a candida. Un coleg mi-a spus, haideți, domn președinte, că precis o să câștigați și eu i-am răspuns că tocmai de-aia sunt atât de ezitant, că și eu știu că o să câștig dacă candidez, dar nu știu dacă vreau să fiu primar. În fine, nu regret, pentru că, până una, alta, la câte am lăsat în urmă la Politehnică, se adaugă realizări de care sunt mândru în Timișoara. Eu îmi văd de treaba mea, îmi fac datoria, ca să fiu împăcat cu mine însumi, și o fac cu toată onestitatea față de oraș, față de timișoreni, și o fac cu toată dăruirea.


Eu pun suflet din sufletul meu și viață din viața mea, până la urmă, nu-s cuvinte mari, chiar asta e realitatea în tot ceea ce fac. Viață din viața mea e aici. Dacă lumea apreciază, mă duc mai departe. Dacă nu mă apreciază, nu e o tragedie. Îmi văd de alte trebuie. Eu nu mă manifest în funcție de cum sunt și cine sunt contracandidații mei, să fie limpede. M-ați văzut pe mine în vreo campanie focalizat pe contracandidați? Nu. În permanență am spus, iată ce am făcut eu la viața mea și iată ce doresc să fac dacă îmi dați încrederea dvs. Atât”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai afirmat că în cazul în care nu va câștiga următoarele alegeri locale, va avea conștiința împăcată că “mi-am făcut datoria”. “Se zice că atunci când ești la putere, te și erodezi inevitabil. Pe unii îi superi, pe unii că i-ai pus la supraimpozitare, iubind orașul, sigur pe unii de dragul orașului îi pui, că ei nu vor să înțeleagă de vorbă bună, la supraimpozitare, pe alții îi pedepsești că nu vor să-și facă contractul de salubrizare, altora le demolezi garajele. Eu fac toate aceste lucruri pentru a fi eu cu conștiința împăcată că mi-am făcut datoria față de Timișoara. Dacă asta va conduce la pierderea de susținători într-o asemenea măsură încât să nu mai pot câștiga alegerile, eu plec cu conștiința împăcată că mi-am făcut datoria”, a adăugat Nicolae Robu.

Nicolae Robu a mai precizat că este deschis în ceea ce privește organizarea unei competiții interne în cadrul PNL Timiș pentru desemnarea unui candidat pentru Primăria Timișoara, dar că “în PNL s-a cam hotărât că primarii în funcție rămân candidați, dacă sigur nu sunt semnale că sunt erodați încât nu mai au nicio șansă”.

Primarul Timișoarei a vorbit și despre Consiliul Județean Timiș, afirmând că încă nu s-a discutat în interiorul partidului despre un posibil candidat pentru funcția de președinte. “Nu am discutat acest subiect și eu am considerat că este o mare eroare să vii să vorbești despre cine va fi președinte de consiliu județean în timpul alegerilor pe care le avem noi, în care el nu candidează uninominal. Nu faci altceva decât să creezi tensiuni în organizație, pentru că mereu sunt mai mulți aspiranți. Eu am încercat și în 2016 ca noi să nu ne desemnăm un candidat. Din păcate, nu s-a acceptat la conducerea partidului. Hai să câștigăm majoritatea în consiliul județean și atunci dintre consilierii județeni pe care-i avem o să vedem care are susținerea cea mai mare pentru a fi președinte. Îmi doresc ca noi să câștigăm toate alegerile, absolut toate, și cine își poate dori decât primarul reședinței de județ să aibă o majoritate și în consiliul județean? Cine e președinte, asta e mai puțin important. Importantă e majoritatea în consiliul județean, pentru că majoritatea este cea care decide și cea care desemnează președintele, până la urmă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.