Țara care vrea să primească peste un milion de imigranți în următorii...

Țara care vrea să primească peste un milion de imigranți în următorii trei ani

0
DISTRIBUIȚI

Numărul rezidenților permanenți din Canada va crește cu peste un milion în următorii trei ani, potrivit planurilor anunțate de parlamentul acestei țări, a transmis CNN, citat de Digi24. Practic, numărul rezidenților permanenți va crește cu 1% din populație totală în fiecare an.

Canada a acordat statut de rezident permanent unui număr de 286.000 de persoane în 2017, iar anul acesta se va ajunge la 350.000.


Pentru 2020, este avansată cifra de 360.000 de persoane, iar pentru 2021 – 370.000.

„Grație, în mare parte, nou-veniților pe care i-am primit de-a lungul istoriei, Canada a ajuns țara puternică și dinamică de care toți ne bucurăm acum”, a declarat Ahmed Hussen, ministrul pentru imigrație, refugiați și cetățenie, el însuși imigrant somalez.

Noii rezidenți permanenți ar putea rezolva o parte dintre problemele pe care Canada le are din cauza îmbătrânirii populației și a scăderii ratei natalității.

Anul trecut, Canada a pus capăt loteriei pentru părinții sau bunicii străini care vor să li se alăture copiilor stabiliţi în această ţară. Autorităţile au decis să revină la politica anterioară – „primul venit, primul servit”.

Sistemul fusese modificat în 2017. Guvernul Trudeau a spus atunci să scopul era să facă selecţia mai rapidă şi mai transparentă, însă imigranţii au considerat metoda drept „lipsită de inimă”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.