Un spital din Timișoara va avea o secție pentru bolnavii care se...

Un spital din Timișoara va avea o secție pentru bolnavii care se pregătesc de moarte

0
DISTRIBUIȚI

bolnav cancer

În cadrul unui spital de stat din Timișoara va fi realizată o secție în care vor fi îngrijiți bolnavii care se pregătesc de moarte. În acest sens, Primăria Timișoara a făcut mai mulți pași pentru ca în cadrul spitalului municipal să fie înființată o secție de îngrijiri paliative.

Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în Consiliul Local Timișoara, noua clinică va fi realizată în incinta clădirii internat a Colegiului Tehnic „Ion I.C. Brătianu”, aflată pe str.


Victor Babeș, lângă Secția de Oncologie Medicală.

„Prin adresa emisă de conducerea Colegiului Tehnic Ion I.C. Brătianu, suntem anunțați că în corpul de clădire Ia care se face referire mai sus, începând cu data de 1.09.2018, nu se mai desfășoară activitate instructiv educativă și se va elibera spațiul. În această adresă, conducerea unității de învățământ subliniază faptul că spațiul este impropriu pentru desfășurarea activităților specifice deoarece în imediata apropiere (corpul de clădire alăturat) fiind destinat activităților Clinicii de Oncologie. Din acest motiv am propus atribuirea spațiului pentru Secția de îngrijiri paliative pentru o perioadă nedeterminată”, scrie în proiectul de hotărâre.

Vă reamintim că, în acest moment, în Timișoara nu există o secție de îngrijiri paliative, destinată pacienților aflați în stadii terminale, în cadrul unui spital de stat, ci doar două astfel de compartimente înființate de două ONG-uri, însă locurile sunt insuficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.