Un timișorean în Emiratele Arabe Unite: Woodie, la un festival care...

Un timișorean în Emiratele Arabe Unite: Woodie, la un festival care se desfășoară timp de două luni

1
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Woodie , reprezintă orașul nostru în cadrul evenimentului Sheikh Zayed Heritage Festival, festival care se desfășoară pe parcursul a două luni în capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi. .

„Încă o zi sub cerul însorit al Emiratelor Arabe ca și artist la Sheikh Zayed Festival. Acesta este unul la o magnitudine nemaiîntâlnită de mine până acum, și aduce o perspectivă diferită față de orice festival la care am participat. Este de fapt un eveniment cultural, care a început o dată cu ziua națională a Emiratelor, in cinstea fondatorului acestei țări, Zayed bin Sultan Al Nahyan, care a decedat în 2004.

Locația acestui grandios eveniment este asemănătoare unei fortărețe, cu ziduri și porți înalte. Suprafața de desfășurare este împărțită în pavilioane, iar fiecare pavilion conține elemente arhitecturale, shop-uri cu produse specifice țării pe care o reprezintă, dar și câte o scenă unde diferite grupuri de muzică și dans își desfășoară activitatea. Mai scurt, acest festival îmbină cultura emiratelor cu diferite culturi de pe tot mapamondul.
În mijlocul festivalului este prezentă o imensă fântână muzicală cu show-uri de laser. Lângă aceasta este zona de street artists unde îmi desfășor activitatea, deși am activat și pe scena pavilionului reprezentând Europa, pe scena de la Al Wathba Custom Show, unde se desfășoară expoziția și concursul de mașini și pe scena de la Yas TV.

O altă zonă importanta a festivalului este cea numită Global Wonders, unde s-au construit miniaturi de 15-20 m ale anumitor structuri importante din lume, dispuse după poziția geografică (de exemplu, Kremlin, Piramidele, Turnul Eiffel, turnul Londrei). La fiecare miniatură in parte, exista câte un artist, sau grup de artiști care prezintă muzică specifică culturii respective. Toți spectatorii care vin să se bucure de acest eveniment grandios sunt îmbrăcați în haine specifice lumii arabe, iar fiecare țară are port și culori specifice.
Am întâlnit oameni și artiști extraordinari aici și abia aștept să împărtășesc din experiența mea și în România. Muncesc, evoluez și mă bucur de această experiență unică, cu dorința de a veni și la anul“, ne-a declarat Woodie.

Pe numele său adevărat Dragoș Pădureanu, Woodie este un nume cunoscut în breasla amatorilor de hip-hop și drum and bass din Timișoara și nu numai. Artistul în vârstă de 23 de ani și-a început „activitatea“ în data de 2 mai 2012 în urma participării la primul concurs de beatbox din România, eveniment ce s-a desfășurat la Iași. Beatboxing-ul este o formă de percuție vocală care în primul rând implică arta de a imita sunete ca bătaile tobelor, ritm și sunete muzicale, folosind gura, buzele, limba, vocea și altele. Mai implică și cântatul, imitația vocală a turntablismului, a trompetei, a coardelor, și a altor instrumente muzicale.

„Programul meu constă în prezentarea de patru spectacole a câte 30 de minute pe zi, 5 pe timp de weekend. Până acum am făcut featuring cu o tipă la vioară din Kazahstan, Aliya și cu doi băieți din Rusia , unul la didgeridoo si celălalt la flaut .


Cu cea de la vioară am incercat să o aduc pe ea în zona de freestyle și muzică underground, pentru că ea cântă coveruri comerciale Iar cu ceilalți băieți am fost de la început pe filmul de dnb, hip hop și psytrance. Îmi face o deosebită plăcere să particip la acest festival, unde voi sta până pe 26 ianuarie. O altă chestie interesantă a fost aceea că mulți nu credeau că prestația mea este numai din gură….credeau că e o înregistrare. Mă puneau să fac fără microfon și rămâneau uimiți“, spune timișoreanul Woodie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.