Acuzații grave după excluderile din ALDE Timiș. Stancu: „Cucșa a dat afară...

Acuzații grave după excluderile din ALDE Timiș. Stancu: „Cucșa a dat afară oameni din partid pe care i-a escrocat” UPDATE Reacția partidului

1
DISTRIBUIȚI

Acuzații grave au fost făcute, astăzi, de către cei trei membri ALDE Timiș care au fost excluși recent din partid. Este vorba de vicepreședintele CJ Timiș Traian Stancu, consilierul județean Nistor Geană și Sorin Karagena. Cel din urmă s-ar fi aflat următorul pe listă pentru a-i lua locul lui Nistor Geană în Consiliul Județean Timiș.

Cei trei l-au acuzat pe deputatul Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș, că i-a dat afară din partid pe nedrept și au susținut că, în ultimii trei ani, i-au dat liderului filialei județene mai multe sume de bani, inclusiv pentru plata cotizației, însă n-au văzut nicio chitanță în toată această perioadă.

„Îmi doresc ca autoritățile locale să aibă un cuvânt de spus și declar deschis războiul între autoritățile locale și autoritățile naționale. Acei domn Chițoiu există în fiecare partid, acele cozi de topor de care se folosesc, vorbeam de deputatul Cucșa, există în fiecare partid, și votul nostru este practic aruncat la gunoi de un domn Chițoiu care nu a fost votat de nimeni, a fost numit de către Călin Popescu Tăriceanu. Acest Chițoiu îi va distruge partidul. Am aflat că nu mai sunt vicepreședinte aproape de la portarul instituției. Nistor Geană nu a fost primit în ședință, astăzi. Sunt mai mulți colegi care vor să îl acționeze în instanță pe domnul Cucșa, să-i restituie banii. Nu se poate, tu, unul care ai furat bani de la colegi, tu să le spui că sunt dați afară pentru că nu au dat banii. Nu există nicio chitanță pe o perioadă de trei ani în care cineva spune că am plătit cotizația. El poate să dea tot partidul afară pe motiv că nu a plătit cotizația”, a afirmat Traian Stancu.

De asemenea, Nistor Geană a susținut că a fost exclus din ALDE Timiș pentru că ar fi refuzat să facă anumite jocuri și chiar că Marian Cucșa ar fi vrut să-l „cumpere” cu 1.000 de lei pe lună. „Anul trecut, colegi din partid au făcut presiuni asupra mea și asupra domnului vicepreședinte să ajutăm anumite primării cu fonduri, care să ajungă la oameni ai partidului ALDE. Eu nu am fost de acord, iar de atunci Marian Cucșa a început să facă presiuni constante asupra mea. Mi-a cerut să demisionez și să las pe altul să ridice zona. Nu am fost de acord, este vorba, în primul rând, de imaginea mea. De ce să cedez locul unuia cu activitate zero. Mi s-a propus că nu voi pierde acei bani dacă voi demisiona, că voi primi în continuare 1.000 de lei indemnizația de consilier. Asta înseamnă că eu pot să fiu cumpărat cu 1.000 de lei, pe care mi va da domnul Cucșa”, a declarat Nistor Geană.

Totodată, Sorin Karagena a precizat că a fost exclus din partid tot pe motiv că nu și-ar fi plătit cotizația. „De mine au vrut să scape poate pentru a-i pune mai ușor pe următorii de pe listă. Am făcut contestație către partid. Unica acuză care mi se aduce este că nu am plătit cotizația de șase luni. Nu am primit banii de campanie. Am două facturi de 3.000 de lei către partid, neachitate de trei ani. Acei bani acopereau cotizația pe încă zece ani”, a detaliat Sorin Karagena.

Nistor Geană a mai anunțat că a făcut contestație și urmează să acționeze în instanță ALDE Timiș, pentru „modul dictatorial în care am fost dat afară”.

De asemenea, Traian Stancu l-a mai acuzat pe Marian Cucșa că în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016 au fost aduși în partid 80.000 de lei, însă președintele filialei nu a dorit să pună banii într-un cont.

„Sunt bani de recuperat. În campania electorală, noi am adus niște bani, în jur de 80.000 de lei, solicitați de Cucșa. A spus că îi va duce pentru campania centrală la București. L-am rugat să depună banii într-un cont, nu ne era teamă că ne ia banii, ci că nu se respectă legea, că e finanțare pe ascuns a partidului.


Cucșa a luat banii și a spus că i-a dat cuiva, nu i-a pus într-un cont. Nistor Geană i-a dat 15.000 de lei și acum vii să spui că nu a plătit cotizația? Cât de golan să fii să spui așa ceva? Am martori că am plătit cotizația, i-am solicitat chitanță. Timp de trei ani de zile nu există niciun document. După ce faci măgăria asta, îi dai afară din partid pe ăia pe care i-ai escrocat, pe motiv că nu au plătit cotizația. După acest mandat, i se va termina și această chestiune. Lumea nu are încredere în el. Nimeni nu dă doi bani pe Cucșa”, a afimat Traian Stancu.

Urmează ca în următoarea ședință a Consiliului Județean Timiș, care va avea loc la sfârșitul lunii februarie, să fie votat noul vicepreședinte al instituției, propus de ALDE Timiș.

Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș, nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere.

UPDATE ALDE Timiș a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia neagă afirmațiile făcute de cei trei membri proaspăt zburați din partid.
„În ceea ce privește acuzele pentru neexistența chitanțelor pentru plata cotizațiilor lui Sorin Karagena, Nistor Pavel Geană și Traian Stancu, precizăm că actele doveditoare se află în contabilitatea partidului și pot fi probate. Legat de acuzele privind finanțarea campaniei electorale din 2016, campanie la care cei mai sus menționați au fost candidați, există documente doveditoare care atestă respectarea prevederilor legale. Controlul AEP la sediul ALDE Timiș, efectuat în luna martie 2018, confirm cele relatate mai sus”, a informat ALDE Timiș. Reprezentanții formațiunii politice informează că Sorin Karagena nu mai este membru al partidului pentru că nu și-a plătit cotizația pe o perioadă mai lungă de doi și, conform statului, și-a pierdut calitatea de membru.
De asemenea, consilierul județean Nistor Geană a fost exclud din partid „pentru nerespectarea hotărârilor organismelor de conducere, pentru neimplicarea în organizație, pentru lipsa rezultatelor privind atingerea obiectivelor de partid, dar și pentru neplata cotizației. Precizăm că forul de conducere al ALDE Timiș i-a solicitat, în nenumărate rânduri, să fie alături de cetățeni, să vină cu proiecte pentru dezvoltarea județului Timiș, lucruri care nu s-au întâmplat și care au dus la decizia de a-l retrage din Consiliul Județean. Niciun membru din conducerea ALDE Timiș nu a făcut presiuni asupra consilierilor aflați în exercitarea mandatului”.
În ceea ce-l privește pe vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, ALDE Timiș informează că declarațiile acestuia sunt nefondate și susțin că „habar nu are” ce înseamnă obligațiile și prevederile statutului partidului și nici ce înseamnă legea. „Ce am putea să-I cerem unuia care ia un spor de 25% pentru accesarea de fonduri europene, dar nu știe nici ce măsuri sunt disponibile pentru accesarea banilor, motivul fiind simplu de înțeles: Traian Stancu nu știe de fapt să folosească, în 2019, nici computerul. Dovadă e și faptul că acestuia i-a fost comunicată radierea pe cale oficială (email, poștă), dar spune că a aflat de la portar. (…) Traian Stancu nu a avut nicio realizare pentru cetățenii județului Timiș, în schimb, în tot acest timp, interesele personale au primat – afirmația poate fi probată. Legat de acuzele privind partea materială din Campania electorală din 2016, îi putem oferi lui Traian Stancu asistență privind utilizarea computerului și a contului bancar pentru a afla traseul banilor de campanie. Pe scurt, banii au fost returnați în contul lui personal, iar de aici vă poate răspunde chiar el ce a făcut cu aceștia. Traian Stancu a fost radiat din rândul membrilor ALDE Timiș ca urmare a neplății cotizației către sediul central al ALDE. Iar pentru cotizația aferentă filialei Timiș, există chitanțe emise și înregistrate în contabilitatea ALDE”.

1 COMENTARIU

  1. D-l Cucsa a fost invitat ieri la emisiunea Perfect Imperfect de pe TVR1. In afara de cateva ironii la adresa celuilalt invitat care era din opozitie, nu a fost in stare sa declare nimic concret..doar aberatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.