CSC Ghiroda, prima echipă care a împiedicat-o pe ASU Politehnica în amicale....

CSC Ghiroda, prima echipă care a împiedicat-o pe ASU Politehnica în amicale. „Băieţii în ghete” testează un tânăr din Brazilia

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica s-a oprit la patru succese la scor în jocurile de pregătire. În al cincilea amical elevii lui Cosmin Petruescu nu au putut trece de CSC Ghiroda. S-a încheiat 1-1 după ce în partea secundă divizionara C a avut şanse mai clare de a înscrie. La alb-violeţi a reapărut Claudio Kiala, care ar putea fi acontat şi împrumutat la Lugoj, dar şi un nou jucător de profil ofensiv în teste, brazilianul Lucas Fabricio.

Cu câteva absenţe notabile, printre care şi Călin Jurj, aflat la lotul naţional U19, timişorenii l-au utilizat pe „ofensivul” Plămadă pe postul de fundaş dreapta… Ghiroda, care are în componenţă mai mulţi ex-alb-violeţi, a fost aproape de a marca în prima parte prin nou sositul Budur. Şi el un fost component al lui ASU Poli.

Scorul a fost deschis în repriza secundă de către oaspeţii de la „Baza 2”. În minutul 52 Baranyi a înscris dintr-un penalty după un henţ făcut de Mera în marginea careului. Cele mai bune ocazii ale lui ASU Poli au venit prin paraguayanul Alvarenga. Un cap prea moale (54), un lob care a fost împiedicat de vânt să ajungă în poartă câteva minute mai târziu, dar şi golul de 1-1 a purtat semnătura sud-americanului. Reuşita a venit cu 18 minute înainte de final, printr-o lovitură de cap în urma unui corner executat de Ignea. Timişorenii au atacat pe final, dar Ghiroda a fost mai periculoasă prin câteva incursiuni ale lui Berivoiescu şi Sofran. Primul a fost blocat în extremis de Murariu.

Suporterii nu au uitat de „Bobo” Grădină, care nu mai e printre noi de 13 ani

„Un meci tipic de pregătire, veneam după o perioadă în care am pus accent pe pregătirea fizică. S-a văzut starea de oboseală, le-am spus să nu-şi facă probleme în această partidă dacă nu au prospeţimea necesară. E normal, …să resimtă… Ghiroda e o echipă bună de Liga a III-a, care a fost un pic mai motivată decât noi în acest meci, s-a şi văzut în dorinţa lor de a lupta pentru fiecare minge. Noi am intrat cumva mai relaxaţi. Ne-am gândit în primul rând să nu ne accidentăm, pentru că şi aşa din punct de vedere numeric nu stăm foarte bine”, a spus după joc Cosmin Petruescu, „principalul” lui ASU Poli. „(Suntem la) 50-60% din ce îmi doresc eu pentru prima etapă.


Cu siguranţă în următoarea perioadă va trebui să lucrăm mai mult cu mingea, la partea tactică, inclusiv ofensivă, fazele fixe. Dar toate la timpul lor…”, a concluzionat „Conferenţiarul”. Pe lângă Jurj acesta nu a putut miza nici pe Bedea (răcit) şi Dros (menajat), în timp ce fundaşul Bogdan Nicolescu se pregăteşte de aventura australiană, aparent el va evolua pentru o echipă din prima ligă posibil în zona Melbourne.

Ghiroda a fost condusă azi de „secundul” Tavi Popescu, „principalul” Paul Codrea absentând din motive personale. Pentru ASU Poli urmează sâmbătă un test pe terenul lui CSM Reşiţa.

ASU Politehnica: D. Munteanu – Plămadă, Mera, Scutaru, Cherecheş – Ignea, B. Vasile – Manea, M. Ene, Schieb – Cr. Ene. Au mai intrat: Murariu – Coadă, Cojocaru, Vidrăsan, Kiala, Lucas, Alvarenga. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Lucas Fabricio

CSC Ghiroda: M. Gakos – Horcea, Lazăr, Mancaş, Liuba, Jichici, Saizu, Giuricici, Ghinescu, Budur, Baranyi. Au mai intrat: Barbu – Semeniuc, Ţugui, Eperieş, Berivoiescu, Sofran, Piţuc, Ilan. Antrenor: Octavian Popescu.

Discuţii pentru Kiala şi Alvarenga

ASU Poli a avut şi o noutate azi, în brazilianul Lucas Fabricio (19 ani), care poate evolua pe posturile de mijlocaş stânga şi atacant. „Conferenţiarul” mai dorindu-şi un vârf şi un fundaş pentru a completa lotul. „Lucas e un jucător care a venit din Brazilia, a aterizat duminică, vine de la 35 de grade, de pe Copacabana. Şi a nimerit la noi pe un vânt destul de puternic şi temperaturi scăzute. Din ce am înţeles s-a antrenat cu o echipă de primă ligă de acolo, este foarte tânăr, are 19 ani, încă nu s-a adaptat la diferenţa de fus orar, dar l-am văzut la antrenamentele de ieri, plus 35 de minute azi. Ar avea ceva calităţi specifice sud-americanilor”, l-a caracterizat Cosmin Petruescu pe ultimul „trialist” sosit.

J. Alvarenga

Olandezul Claudio Kiala a convins, pe jumătate… El a jucat şi pentru CSM Lugoj la Reşiţa, a revenit azi, şi foarte probabil va fi împrumutat pe Timiş pentru a rămâne în vederi pentru la vară. Vârful paraguayan Jorge Alvarenga (31 ani) se pare că a convins că poate ajuta echipa. „Impresarul lui Kiala va ajunge în această după-amiază la Timişoara. Din punctul nostru de vedere ştim ce avem de făcut, rămâne de văzut dacă şi el agrează propunerea pe care o vom face. La fel, despre Alvarenga vom discuta în această după masă”, a conchis Petruescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.