Drogul „zombie”, o nouă apariție în Timiș VIDEO

Drogul „zombie”, o nouă apariție în Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Drogul care îi face pe consumatori să nu-și mai poată controla propriul corp, semnalat încă de la sfârșitul anului trecut la Timișoara, a fost „încercat” astăzi și de un tânăr din Recaș. Acesta a fost filmat de un concetățean, care a postat imaginile pe Facebook. În clip se vede cum tânărul afectat de drog abia se ține pe picioare și se mișcă foarte greu în încercarea de a-și băga telefonul mobil în buzunar.

Specialiștii susțin că acest drog, semnalat tot mai des în România, seamănă cu „spice”, căruia i se mai spune, pe site-urile de specialitate, și „zombie” și care a făcut prăpăd în Europa și America de Nord.


„Spice” e o mixtură de chimicale, făcută în laborator, creată pentru a reproduce efectele celebrei substanțe psihoactive care se găsește în marijuana, THC (tetrahydrocannabinol).

Acest drog, K2, ar fi apărut pentru prima data în SUA, în 2010 – 2011, şi a fost trecut rapid pe lista substanţelor interzise, din cauza efectelor devastatoare pe care le are asupra celor care-l consumă. În România, drogul, care este un fel de marijuana sintetică, a ajuns abia anul trecut. Dacă marijuana produce un efect de anxietate şi atacuri de panică, acest K2 produce paranoia şi episoade psihotice, de aceea se spune că are un efect de „zombie”. Această stare se instalează în cel mult 10 minute şi efectele durează până la o oră şi jumătate, în medie, a explicat Gigel Lazăr, directorul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), pentru libertatea.ro. Acest drog sintetic nu are în componenţă cannabidiol, o substanţă esenţială în limitarea efectelor THC, ceea ce duce la eliberarea substanţelor din creier, care nu mai pot fi controlate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.