Ludovic Orban, replică tăioasă pentru Robu pe tema listei pentru europarlamentare

Ludovic Orban, replică tăioasă pentru Robu pe tema listei pentru europarlamentare

0
DISTRIBUIȚI

Președintele PNL, Ludovic Orban a reacționat, astăzi, la solicitarea liderului filialei Timiș, Nicolae Robu, care a cerut vot secret pentru stabilirea candidaților la europarlamentare.

Întrebat la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, cum comentează solicitarea lui Robu, Ludovic Orban a spus că nu poate exista nicio nemulțumire atât timp cât lista nu este decisă în organismele statutare, nu este stabilită și votată.

„Va fi votată de filiale prin președinții lor, în baza mandatului pe care îl vor primi de la filiale și a prevederilor statutare.


Nu există niciun fel de discuție pe tema asta. Organismul care ia decizia conține, în sine, președinții de filiale care reprezintă filialele în baza unui mandat care le este acordat. (…) Lista va fi stabilită în jurul datei de 15 februarie. Nu poate exista nicio nemulțumire atâta timp cât lista nu este decisă în organismele statutare. Nu este stabilită și votată. Nu am avut o discuție cu primarul Robu de la Timișoara. De principiu, căutăm să existe o reprezentare echilibrată, oricum parlamentarii vor reprezenta România pentru că se vor bate pentru interesele României și li se vor aronda județe de care să se ocupe”, a spus Orban

Întrebat, în continuare, dacă fostul lider al PNL, Crin Antonescu, se va regăsi pe lista partidului, Orban a răspuns că acesta este unul dintre cei 49 de candidați. ”Biroul Politic Național va decide lista”, a spus președintele PNL.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a cerut „desecretizarea” listei cu 49 de nume ale liberalilor ce doresc să candideze la alegerile europarlamentare, iar varianta finală să fie supusă votului secret în colegiile directoare județene ale partidului. Robu solicita ca lista celor 49 de aspiranți la o candidatură să fie supusă votului secret în colegiile directoare județene ale partidului, urmând ca poziția pe listă să fie dată de numărul de voturi obținut de fiecare.

„Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.